Ga naar inhoud

Stox Energy

+174%

Stox Energy was al klant bij Brandfirm. Middels een SEO campagne werd gewerkt aan de organische vindbaarheid van Stoxenergy.com. Daarnaast voerden wij ook advertising werkzaamheden uit voor datzelfde domein.

 • 174% meer bezoekers na SEO migratie
 • 22% meer omzet na SEO migratie
 • Wie is de klant?

  Stox Energy socks specialiseert zich in revolutionaire sokken van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Zij beheerden meerdere domeinen, zoals Stoxenergy.com en Bestelsteunkousen.nl.

“Echte experts! Wij scoren door de deskundigheid van Brandfirm veel hoger in Google, dit zien wij uiteraard terug in onze resultaten”.

Caspar Disselhoff

Stox Energy

Onze strategie

Lees hieronder welke strategie we hebben gekozen en hoe dit heeft bijgedragen aan de groei van Stox Energy.

 • Voor de SEO migratie had Brandfirm linkbuilding werkzaamheden uitgevoerd voor Bestelsteunkousen.nl. Deze site had, na de bouw van Stoxenergy.com, echter geen prioriteit meer. Vanuit Brandfirm kwam de vraag: “Wat gaat er eigenlijk met Bestelsteunkousen.nl gebeuren”? Het antwoord luidde: “Niets”. Daarna is afgesproken om het domein te analyseren en vervolgstappen te bepalen.

  Na onderzoek bleek dat de website veel verkeer binnen kreeg, maar nauwelijks converteerde. Het conversie percentage op Bestelsteunkousen.nl was tien keer lager dan het conversiepercentage op Stoxenergy.com. Vervolgens hebben we proactief een SEO migratie voorgesteld.

 • Een strategie opstellen om meer conversies te genereren op Stoxenergy.com uit de bestaande website bezoekers van Bestelsteunkousen.nl.

 • De doelgroep van Stox Energy werd via twee websites, Stoxenergy.com en Bestelsteunkousen.nl, bereikt. Waar deze bezoekers op Stoxenergy.com wel conversies opleverden, gebeurde dit op Bestelsteunkousen.nl nauwelijks. Dit terwijl ze allebei ongeveer evenveel websitebezoekers kregen.

  Doordat de websites dezelfde doelgroep bedienden, ontstond het idee om de websites samen te voegen. Steunkousen (het hoofdproduct van Bestelsteunkousen.nl) werden immers ook verkocht op Stoxenergy.com.

  Na akkoord van Stox Energy zijn we aan de slag gegaan met de voorbereiding van de migratie. Hierbij werd het hele domein Bestelsteunkousen.nl in kaart gebracht en is er ook gebruik gemaakt van historische data van het domein uit Google Analytics.

  Vervolgens werden alle URL’s van Bestelsteunkousen.nl aan een redirect lijst toegevoegd en werd elke oude URL gemapt aan een bestaande URL op Stoxenergy.com. In sommige gevallen moesten nieuwe pagina’s aangemaakt worden op Stoxenergy.com. De content werd van Bestelsteunkousen.nl overgezet.

  Na alle voorbereidingen kregen de URL’s van Bestelsteunkousen.nl een redirect naar specifieke pagina’s op Stoxenergy.com. Vervolgens werden de resultaten gemeten en gemonitord om te onderzoeken in hoeverre de migratie een succes was. Op deze manier kon waar nodig nog worden bijgestuurd. Om de SEO migratie snel door Google op te laten pakken hebben we via Search Console een adreswijziging doorgevoerd.

  Resultaten
  Het doel van de campagne was om meer conversies te genereren vanuit de bestaande bezoekers op Bestelsteunkousen.nl.

  Door te kiezen voor een migratie moesten de bezoekersaantallen en conversies toenemen. Het aantal unieke bezoekers op Stoxenergy.com steeg met 174%. Het aantal bezoekers van Stoxenergy.com is na de migratie nagenoeg gelijk aan het totaal aantal bezoekers op beide websites gecombineerd per maand.

  Het conversiepercentage van Stoxenergy.com daalde iets, maar met de stijging in verkeer werden meer transacties gegenereerd. Het gecombineerde maandelijks aantal transacties lag na de migratie 22% hoger.

Behaalde resultaten

Lees hieronder een greep uit de resultaten die we behaald hebben voor Stox Energy.

 • 174%

  Meer bezoekers na SEO migratie

 • 22%

  Meer omzet na SEO migratie

Wil jij je bedrijf ook
laten groeien?

Neem dan contact met me op

Neem contact op

Neem contact op voor het aanvragen van meer informatie.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel direct

Onze specialisten helpen je graag

020-2170358
 • Emerce

  Top 10 beste digital marketing bureau’s

 • Erasmus & nlgroeit

  Top 250 Groeibedrijven van Nederland 2021 & 2022

 • Fonk100

  Beste full service bureaus middelgroot

 • FD Gazellen

  Al 6 jaar op rij FD Gazellen van 2016 t/m 2021

 • Dutch Search Awards

  6x genomineerd in
  2016, 2017 en 2019