Brandfirm logo
NL EN
Joyce van der Vlies
B2B Case

"Jullie voelen als verlengstuk van m’n eigen team. Samen doelen halen en door naar het volgende."

In gesprek met Kayleigh van Nationale Vacaturebank en Brandfirm strateeg Franklin

Lees verder

Highlights van de samenwerking

  • Online omzet met 82% gegroeid in 2021 versus 2020
  • Stijging van 63% in transacties in 2021 versus 2020
  • Stijging op 700+ zoekwoorden door extra content en SEO optimalisaties
  • Stijging van 500% in demo aanvragen na een experiment binnen de viewport
  • Stijging van 56% in conversiepercentage in 2021 versus 2020
  • Stijging van 150% in transacties door succesvolle ads optimalisatie
  • Impressies in Google gestegen met 200K sinds de start van de samenwerking
  • Stijging van 38% in conversiepercentage na succesvolle optimalisatie en herstructurering van 8 geautomatiseerde e-mail flows

Nationale Vacaturebank x Brandfirm

Sinds begin 2021 werken we samen met Kayleigh voor Nationale Vacaturebank en Intermediair, onderdeel van DPG Media. In dit interview duiken we in de samenwerking tussen Kayleigh en Brandfirm strateeg Franklin voor Nationale Vacaturebank. Lees hoe wij samen verder zijn gekomen. 

Welk vraagstuk wilde je oplossen met het kiezen voor Brandfirm?

Kayleigh: “We zochten een bureau dat ons kon ondersteunen met online campagnes om onze doelen in awareness en merkbekendheid te behalen. Daarvoor zochten we een partij die meerdere disciplines in huis had. We hebben de keuze voor jullie gemaakt, omdat jullie naast jullie expertise ook durfden te experimenteren. Jullie toonden drive, proactiviteit, wederzijds vertrouwen, commitment en probleemoplossend vermogen. Dat beviel ons wel.”

Hoe hebben we het vraagstuk aangepakt, wat was de strategie?

Franklin: “We hebben eerst het vraagstuk onderzocht en gekeken waar de kansen liggen. Veel data werd niet goed gemeten en daarmee was de inzet van de huidige marketingstrategie nog onbekend. We hebben dat eerst opgelost en zijn vanuit daar verder gegaan met het analyseren van de inzet van de vorige online marketingpartij. Voor die partij lag het zwaartepunt namelijk vooral bij awareness en een beetje bij performance. Wij hebben juist een hele andere aanpak aangehouden. We hebben budget-technisch alles verschoven naar performance, omdat daar ook juist onze kracht ligt. We hebben het bekeken vanuit ‘See, Think, Do’ en daarbij de doelgroepen per fase in kaart gebracht.”

Marketing meeting

Wat is je ervaring met Brandfirm daardoor tot nu toe?

Kayleigh: “Van begin af aan kregen we gelijk advies van jullie. Jullie keken direct naar de quick-wins en het pragmatische, probleemoplossende denken sprak mij gelijk erg aan.

Je weet natuurlijk nooit wat je kan verwachten van een samenwerking, maar naarmate we langer en meer gingen samenwerken, zijn jullie echt als een verlengstuk van m’n eigen team gaan voelen. We communiceren snel en open en hanteren korte lijnen. Er is ook ruimte om over en weer feedback aan elkaar te geven. Die open communicatie zorgt ervoor dat we echt goed kunnen samenwerken.” 

"Wat ik heel erg waardeer is dat jullie durven te experimenteren (klein en groot) en hierin keuzes durven te maken. Thinking bold."

En Franklin, hoe ervaar jij die samenwerking?

Franklin: “Ik kan me helemaal aansluiten bij wat Kayleigh zegt. Ik kan het ook heel erg waarderen dat we altijd snel kunnen schakelen. Kayleigh zit er bovenop en dat zorgt ervoor dat we snel resultaten kunnen behalen. In het begin moesten we veel oplossen en kwam Kayleigh regelmatig een dag bij ons op kantoor werken. We begonnen de dag dan met een sportles bij ons in het bedrijfspand en gedurende de dag plande Kayleigh meetings in met specialisten uit ons projectteam om problemen te tackelen. Nu is ze niet meer zo vaak op kantoor als toen, maar voor een borrel of een gezellig feestje nodigen we haar altijd uit.

Los van dat gezellige merk ik ook dat we naar hetzelfde doel toewerken. We kijken samen naar hoe we de resultaten naar het volgende leven kunnen tillen. Heeft het niet het gewenste effect? Dan kijken we samen naar oplossingen en durven we kritisch te zijn. We kijken grondig naar de roadmap die er staat, en hoewel we veel testen, houden we elkaar ook scherp om tot een conclusie te komen.

Kayleigh: “Precies! De structuur kan altijd beter, maar de intentie is altijd: hoe kunnen we een stapje verder komen? We leren van onze fouten en daarna doen we weer een optimalisatieslag.”

Waar onderscheiden wij ons in volgens jou?

Kayleigh: “We hebben hetzelfde doel voor ogen en jullie voelen als een verlengstuk van mijn eigen team. We kunnen snel schakelen en communiceren in korte lijnen. Wat ik heel erg waardeer is dat jullie durven te experimenteren (klein en groot) en hierin keuzes durven te maken. Thinking bold. De intentie is altijd: samen de doelen halen en door naar het volgende.

Ook hebben we een persoonlijke relatie met elkaar. Zoals Franklin net al zei, hebben we een tijdje wekelijks met elkaar gesport op dinsdagochtend en kom ik met veel plezier bij jullie op kantoor werken. Daarnaast voel ik me altijd welkom met borrels, feestjes, etc. En dat maakt de samenwerking nog intensiever én gezelliger.”

"Jullie zijn echt als een verlengstuk van m’n eigen team gaan voelen."

Wat heeft Brandfirm je concreet opgeleverd?

Kayleigh: “Een significante bijdrage in de verkoop van onze producten, een bijdrage aan het bereik dat we creëren, advies in de communicatie en uitstraling op onze website en de lading van onze merkpositionering. Er is een goede basis in SEO, CRO, creaties en tracking neergezet.”

En wat zou je zeggen tegen mensen die Brandfirm overwegen?

Kayleigh: “Als je op zoek bent naar een bureau dat betrokken is, een frisse drive heeft en buiten de gebaande paden durft te experimenteren, dan is Brandfirm jouw partij.”

Ontdek hoe je verder komt met je bedrijf.

Remco

"We analyseren je website en lopende campagnes. En dat doen we grondig."

Neem contact met ons op

We helpen je graag verder.