Brandfirm logo
NL EN

Remote werken als filosofie.

"Als alles online gaat, waarom zou je dan niet kunnen werken waar je maar wil?" Precies! Met dat gedachtegoed organiseren wij ieder jaar een workation voor collega’s. En dat is nog niet alles. Collega’s krijgen de vrijheid en het vertrouwen om ook zelf 365 dagen per jaar remote te werken.

Lees verder
 • Bangkok 2022
  Thailand
 • Thailand 2022
  Thailand
 • Bali 2023
  Bali
 • Thailand 2022
  Thailand
 • Thailand 2022
  Thailand
 • Workation 2022
  Thailand
 • Bali 2023
  Bali
 • Bali 2023
  Bali

Hoe het begon.

Op een koude, winterse dag in 2016 keken we bij Brandfirm uit het raam en vroegen ons af: “Waarom werken wij in de winter niet gewoon vanaf een zonnig eiland?” En dat was voor ons misschien wel de bestgestelde vraag ooit. We zochten de mogelijkheden uit, werden alsmaar enthousiaster en in 2017 vond de eerste workation op Bali plaats. Inmiddels zijn we vijf keer naar Bali vertrokken en tussendoor één keer naar Koh Samui (Thailand) geweest.

En dan hebben we het alleen nog maar over de door Brandfirm georganiseerde workations. Met onze workation traditie ontstond namelijk ook de vrijheid voor collega’s om zelf in het buitenland remote te werken. Brazilië, Sri Lanka, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Zuid-Afrika… Het zijn enkele voorbeelden van landen waar collega’s naartoe zijn gegaan om hun vakantie te combineren met werk.

 • Thailand 2022
  Thailand
 • Tijs Bali
  Bali
 • Thailand 2023
  Bali
 • Bali duiken 2023
  Bali
 • Bangkok 2022
  Thailand
 • Workation 2023
  Bali
 • Mitch Jae
  Bali
 • Workation 2023
  Bali

De voordelen van remote werken

Er zijn vele onderzoeken geschreven over de voordelen van remote werken. Uit deze onderzoeken blijkt onder andere dat de productiviteit van medewerkers toeneemt, dat medewerkers zich meer gebonden aan het bedrijf voelen en dat het zelfs bijdraagt aan de retentie en winstgevendheid van het bedrijf. Dat kunnen wij alleen maar beamen. We ervaren dat (specifiek) de workation, maar ook de vrijheid om remote te werken, veel bijdraagt aan het werkgeluk. Collega’s voelen zich gemotiveerd en worden uit hun ‘dagelijkse routine’ gehaald, wat zorgt voor meer energie en creativiteit. Daarnaast zorgen de vrijheid en verantwoordelijkheid die ze krijgen voor veel flexibiliteit. Ze zijn niet gebonden aan 9-tot-5 en kunnen op deze manier meer uit hun dag halen. Ze zijn productiever en zitten lekkerder in hun vel.

Thailand 2022

Wat we hierdoor ervaren, is dat collega’s veel gelukkiger zijn in hun werk en een betere werk-privé balans hebben. We hebben sinds 2021 een medewerkersverloop 3%. Dit is in onze branche, gezien het groot aantal baanwisselaars, zeer bijzonder. Daar zijn we erg trots op!

Last but not least: onze filosofie draagt bij aan het aantal sollicitaties dat we ontvangen. We merken dat remote werken een secundaire arbeidsvoorwaarde is die veel sollicitanten zeer belangrijk vinden. Veel onderzoeken bevestigen dit. Sollicitanten hechten tegenwoordig meer waarde aan de werksfeer en -voorwaarden. En we zijn blij dat we beiden kunnen bieden.

De toekomst van remote werken

Wij hopen andere bedrijven te inspireren met onze filosofie over remote werken, omdat het volgens ons nog maar het begin is. Toen we hier in 2017 mee begonnen, was er veel argwaan over remote werken. Dit heeft Corona totaal veranderd! Doordat bedrijven noodgedwongen hun medewerkers remote moesten laten werken, werd ontdekt dat vrijheid helemaal zo gek nog niet is. Sindsdien is vrijheid veel normaler geworden en zijn de termen 'workation' of 'remote werken vanuit het buitenland' populair geworden. Dit willen wij alleen maar meer stimuleren.

Etienne Thailand

Ons verhaal bleef niet onopgemerkt.

Hieronder een greep uit de artikelen waarin wij vertelden over onze manier van remote werken.

Onze collega’s werken over de hele wereld.

De afgelopen jaren hebben onze collega’s al meerdere landen bezocht. En niet alleen bezocht. Jurriaan en Annelotte zijn zelfs naar het buitenland verhuisd en werken vanuit daar nog steeds voor Brandfirm.

 • Etiënne Thailand
  Thailand

  "Het is mega chill om op Bali een halve dag in alle rust en focus te werken en het klantcontact en de meetings pas te hebben als de werkdag in Nederland begint."

  Etiënne Lof - Online strateeg
  Etiënne
 • Jurriaan Portugal
  Portugal

  "Het werken op afstand heeft zijn uitdagingen, maar uiteindelijk geeft het me een gevoel van vrijheid en borgt het een gezonde werk-privé balans."

  Jurriaan Bastinck - Online strateeg
  Jurriaan 2
 • Kevin Bali
  Bali

  "In Brazilië startte mijn werkdag al rond 5 uur in de ochtend, maar dat betekende wel dat ik in de middag van de zon kon genieten. Op Bali was dat precies andersom."

  Kevin Onwezen - Strategie teammanager
  Kevin
 • Omar Bali
  Bali

  "Ik geniet van de vrijheid die ik ervaar in mijn werk, het vertrouwen dat ik vanuit Brandfirm krijg en de band met mijn collega’s die bijna niet beter kan."

  Omar Ahmed - CRO teammanager
  Brandfirm06626 kopie
 • Jorien Thailand
  Thailand

  "Het Aziatische werkritme is perfect voor mij! Ik kan genieten van een ochtend voor mezelf, waarna ik in de middag vol energie aan mijn werkdag begin."

  Jorien van der Weerd - CRO-specialist
  Jorien
 • Leila Bali
  Bali

  "Een nieuwe plek ontdekken, maar toch hard werken en dat ook nog samen met mijn vrienden (collega’s), dat maakt remote werken voor mij leuk!"

  Leila Lammers - SEO-specialist
  Leila
 • Meggy Bali
  Bali

  "De afgelopen jaren heb ik al vanuit Frankrijk, Italië, Spanje, Thailand en Bali (met collega’s) kunnen werken. Elke remote werkdag is een geweldige ervaring."

  Meggy Langerwerf - E-mailspecialist
  Meggy
 • Annelotte Bali
  Spanje

  "Door remote werken heb ik meer flexibiliteit. Ik kan m’n privéleven en werk vanuit Barcelona beter combineren, maar ook de rest van de wereld ontdekken."

  -

Vragen die ons vaak worden gesteld.

Kom bij ons werken!

Bij Brandfirm werk je in een hele vriendschappelijke sfeer. En dat is bewust: wij geloven dat een goede band met je collega's en met je klanten voor vertrouwen zorgt, waardoor jij het beste uit jezelf durft te halen.

Bekijk vacatures
12