Facebook adverteren

Wil je je brand awareness vergroten, meer bezoekers of meer leads/verkopen genereren? Facebook adverteren is een kanaal dat voor al deze doelen kan worden ingezet. Het is immers het grootste social media kanaal en biedt oneindig veel ads targeting opties aan.

Facebook adverteren start net als andere vormen van online marketing met een strategie. Wil je weten hoe je meer resultaat uit jouw Facebook-strategie kan halen? Vraag dan de Facebook Ads review aan. Wij helpen je graag op weg om de ideale doelgroep te bereiken en zo jouw doel te behalen.

Waarom de Facebook review?

  1. Inzicht in de huidige Facebook Ads prestaties en instellingen
  2. Advies over advertentievormen en boodschap
  3. Beknopte mediaplanning
  4. Advies over het budget voor Facebook

Emerce 2019 Logo

Top 10 Emerce
Beste marketingbureau 2019 🚀

Gratis Facebook Ads review

Een rapport met verbeterpunten voor meer omzet

Full service bureau dat verstand heeft van elk aspect van online marketing. Ze luisteren goed naar de klant, zijn flexibel in hun omgang en bedrijfsvoering en gaan goed om met feedback! Het mooiste is dat er intern een super fijne cultuur heerst wat zich uit in vrolijke, gemotiveerde medewerkers!

Danny The Phone Lab

Sinds een jaar werken wij samen met Brandfirm, die ons helpen bij het verbeteren van onze online positie. Een goede partner die klantgericht meedenkt en altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

Adriaan NMBRS

Samenwerken met Brandfirm betekent voor ons vooruitgang. De communicatie verloopt vlot en we zijn zeer tevreden over de aanwezige kennis en expertise op het gebied van SEO en online advertising.

Erik Diks Autoverhuur

Brandfirm helpt ons al enkele jaren met de online marketing. Het doel van de marketing is donaties werven. Aangezien we een not for profit organisatie zijn, moet er goed gelet worden op de kosten en opbrengsten. Tot nu toe weten we goed de nuance tussen opschalen en rendement te vinden. Een top samenwerking!

Sander De Reddingsbrigade

Brandfirm is een jong en innovatief bedrijf. Ze denken met ons mee en reageren snel. Zij hebben alle specialisten in huis die wij nodig hebben als het gaat om websites bouwen, SEO en SEA.

Wieteke Miele

Vanaf de start van onze samenwerking zijn we zeer tevreden met Brandfirm als SEO leverancier. De werkwijze van de technische specialisten en content producenten bevalt erg goed. Enthousiast, betrouwbaar en deskundig. Aanrader!

Joris Blokker

Wij zijn sinds juli 2018 klant van Brandfirm. Ze verzorgen voor ons zowel SEO als Ads. De communicatie is down to earth en iedereen is zeer gemotiveerd en deskundig. Ze lopen ook niet weg voor lastige zaken of om fouten goed op te lossen. Sinds de samenwerking hebben wij extreem betere resultaten in SEO en Ads. Ik kan Brandfirm zonder meer bij iedereen aanraden!

Lennard IP-Camshop

Het team van Brandfirm gaat erg pro-actief te werk en ze voelen als onderdeel van ons marketingteam, ondanks dat ze extern zijn. Ze gaan rationeel en result-driven te werk. Dit alles maakt het fijn samenwerken en het zorgt voor goede resultaten.

Joeri GooseVPN

Sinds april 2016 werken we samen met Brandfirm voor het verbeteren van de posities in Google. Direct waren de effecten al zichtbaar in bezoekersaantallen en posities. De snelle communicatie en knowhow zorgt voor een zeer prettige samenwerking. Wij zijn zeer te spreken over de diensten van Brandfirm.

Martijn e-carnavalskleding
"De gratis Facebook scan is het perfecte startschot om te onderzoeken waar voor jou de meeste kansen liggen."
Bart Everink Teamleider Ads

Waarom is Facebook adverteren belangrijk?

Facebook is, ondanks alle commotie omtrent het bedrijf de laatste jaren, nog steeds het grootste social media platform van de wereld. Ook in Nederland zijn er nog steeds bijna 10 miljoen actieve gebruikers. Een zeer geschikt platform dus, met een groot bereik. Zo gebruiken er dagelijks meer dan 1,5 miljard mensen Facebook! Adverteren op Facebook geeft je bovendien ontzettend veel ads targeting opties; zo kun je voor jouw Facebook campagne een duidelijk relevant publiek van Facebook gebruikers kiezen aan de hand van demografische gegevens, interesses en gedrag. Je kan het zo eenvoudig of complex maken als je wilt.

Facebook advertising bij Brandfirm

Met onze ruime ervaring in het beheren, inrichten en optimaliseren van diverse Facebook advertentiepagina’s brengen wij ook jouw bedrijf verder. Of je nou je webshop wilt promoten, naamsbekendheid wilt opbouwen, meer verkopen in je webshop of simpelweg proposities of je doelgroep wilt onderzoeken … Wij kunnen het allemaal met Facebook advertising. Als je op zoek bent naar een online marketing bureau die jouw bedrijf laat groeien met Facebook advertising, dan staan wij voor je klaar. 

Als professionals in adverteren op Facebook, kunnen we je bovendien behoeden van enkele veelgemaakte fouten, zoals: 

Promoten in plaats van adverteren op Facebook

Het promoten van een bericht is makkelijk en snel in te stellen. Het is dus zeer laagdrempelig voor ondernemers die zelf gaan adverteren op Facebook. Met Facebook adverteren via het advertentiebeheer heb je veel meer opties dan met promoten. Zo kun je met Facebook adverteren je eigen doelstelling kiezen die het best bij jouw bedrijf past, je kan ook heel specifiek de targeting instellen op de doelgroep die je wilt bereiken, verder bepaal je zelf waar jouw advertenties worden weergeven. Deze opties heb je niet met Facebook promoten, hierdoor zorgt Facebook alleen dat mensen je bericht gaan liken, reageren of delen. Je geeft dus geld uit aan een doelgroep die niet zal gaan converteren. 

Campagnes draaien met een verkeerde doelstelling

Een veelgemaakte fout bij Facebook adverteren is dat er vaak met een verkeerd campagnedoel wordt gewerkt, die niet overeenkomt met het einddoel van een bedrijf. De meeste campagnes met Facebook advertenties die worden aangemaakt, hebben als campagnedoel ‘verkeer’. Vaak wordt er voor het campagnedoel ‘verkeer’ gekozen, met de gedachte dat als er meer verkeer naar de website gaat, er ook meer wordt gekocht. Echter werkt dit niet zo. Als er voor de doelstelling ‘verkeer’ wordt gekozen, target Facebook alleen de mensen die geneigd zijn om te klikken op je advertentie en meer niet. 

Het is dus belangrijk om met de juiste campagnedoelen te werken en hier moeten de Facebook advertising advertenties ook goed bij aansluiten. 

Hoe gaan wij te werk?

Het fundament

Aan de hand van de review wordt er beslist wat er zo snel mogelijk wordt opgepakt. We stellen ook doelen vast en kiezen welke uitingen er in de Facebook campagnes gaan worden gebruikt. 

Doelgroepen bepalen

Wat heel belangrijk is bij Facebook adverteren, is een duidelijk beeld hebben van de doelgroep(en). Hierdoor stellen we belangrijke vragen, zoals welke doelgroep we op welke manier gaan aanspreken en wat we hiervoor qua overtuigingstechnieken moeten inzetten. Als de doelgroepen juist zijn getarget, worden de Facebook campagnes getoond aan mensen die er voor jouw bedrijf toe doen. Je wilt immers zoveel mogelijk potentiële klanten bereiken! Deze persoonlijke aanpak zorgt voor een beter rendement van de Facebook advertising campagnes. 

Strategie uitwerken

Hierna werken we de Facebook adverteren-strategie uit. Met andere woorden: welke content wil welke doelgroep zien? Hoe gaan we in gesprek met alle doelgroepen? Krijgen de doelgroepen een beloning als ze zich gedragen zoals wij willen? Dit is een strategisch spelletje, waar onze experts in Facebook adverteren jou graag alle mogelijkheden van uitleggen. 

Mediacreatie

Een Facebook advertentie kan verschillende soorten content hebben. We kunnen posts schrijven, landingspagina’s creëren, maar er kan ook worden gekozen om afbeeldingen te designen en video’s te ontwikkelen. Maatwerk is is bij een Facebook campagne heel belangrijk, zet dus passende media in bij de verschillende Facebook advertenties. We helpen je graag hiermee met onze kennis over Facebook adverteren. 

Inrichten van de campagnes

Eens de Facebook strategie duidelijk is, gaan we aan de slag met de campagnes. Deze Facebook adverteren-campagnes worden ingericht met de correcte doelgroep en doelstelling. Voor de livegang van deze campagnes controleren we samen met jou hoe deze eruit zien aan de hand van het script. 

Inrichten van de metingen

Meten is weten, zeker bij Facebook adverteren. Hierdoor krijg je meer inzicht in wat er op jouw website gebeurt, nadat iemand er terecht kwam via een Facebook advertentie. Op deze manier kun je duidelijk zien wat de best presterende advertenties zijn en welke aangepast moeten worden. Data is de bron van onze kennis en jouw succes. 

Optimalisatie

Na livegang van de Facebook advertenties, verbeteren we het resultaat in sprints van twee weken. Door middel van analyse en rapportage kunnen we de effectiviteit van deze campagnes meten en krijgen we bovendien meer inzicht in hoe advertenties je helpen om je doelstelling te behalen. We werken met duidelijke targets en maken het resultaat voor jou zo goed mogelijk inzichtelijk. 

Uitbreiden naar multi-channel

Zodra we succes boeken met Facebook kunnen we eventueel uitbreiden naar meerdere kanalen. We kunnen je ook helpen door Instagram, LinkedIn, Google Ads of YouTube zeer gericht in te zetten. Elk kanaal dat je toevoegt, versterkt jouw bestaande kanalen. We geven je dan ook graag proactief info over alle groeimogelijkheden. 

Wie zijn wij?

Wij willen organisaties laten groeien met online marketing. Dat is waar we het voor doen en waar we aantoonbaar goed in zijn. Met een team van 25 gepassioneerde specialisten werken we als groeipartner iedere dag opnieuw aan slimme online marketingstrategieën. En met onderstaande nominaties op zak, mogen wij onszelf tot de top van Nederlandse online marketingbureaus rekenen.

  1. Google Premier Partner met een beoordeling van een 9,7
  2. Twee Dutch Search Awards nominaties
  3. Opgenomen in de Emerce 100
  4. Drie jaar op rij de FD Gazellen Award

Gratis Facebook Ads review

Een rapport met verbeterpunten voor meer omzet