Brandfirm logo
NL EN

Kom verder met  SEO-copywriting

Om ervoor te zorgen dat zowel Google als de consument de informatie vindt die ze zoeken, optimaliseren en schrijven wij goede teksten gericht op SEO. Met een gratis analyse maken wij de SEO-optimalisaties voor jouw content inzichtelijk.

Gratis SEO-analyse

Krijg inzicht in de kansen van SEO voor je bedrijf.

Wat kan jij van ons verwachten?

 • Een uitgebreide gratis SEO-analyse van je huidige site performance
 • Nooit een standaardmethode, maar een strategie op maat voor jouw bedrijf
 • Biweekly calls en maandelijkse rapportage van resultaten en kansen
 • Structuur in samenwerking, waarbij de focus en doelen helder zijn
 • Hoge kwaliteit SEO-dienstverlening van experts die constant streven naar verbetering
 • Vriendelijke, snelle en proactieve communicatie waar je wat aan hebt
 • Sterke focus op jouw bedrijfsgroei en niet alleen op losse online marketingkanalen
 • Kort samengevat: wij zijn de online marketingafdeling van jouw bedrijf

Waarom is het belangrijk?

SEO-copywriting is het schrijven van teksten die een website beter vindbaar maken in Google. Copywriting zelf is het schrijven van teksten en SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Door teksten te schrijven die SEO gericht zijn, is de pagina beter vindbaar in zoekmachines, zoals Google.

Wanneer je wilt dat jouw website in Google gevonden wordt op bepaalde zoektermen, is het belangrijk dat deze zoektermen op je website voorkomen. Een manier om op een specifieke zoekwoorden gevonden te worden, is om voor dit keyword een tekst te schrijven en deze als nieuwe pagina toe te voegen aan je website. Een andere manier is door de content op bestaande pagina’s te herschrijven, waardoor bestaande zoekwoorden hoger gaan ranken in Google.

Deze manier van SEO heet SEO-copywriting. Bij SEO-copywriting wordt er natuurlijk ook voor gezorgd dat de klant op een aangename manier geïnformeerd wordt.

De voordelen van SEO-copywriting zijn dus dat de pagina beter scoort in Google, potentiële klanten je eerder vinden en dat lezers daarnaast beter geïnformeerd worden.

Hoe ziet de samenwerking met ons eruit?

Wij zijn in staat om op strategisch niveau met je mee te denken en jouw content beter te laten ranken in Google. Door jarenlange SEO-ervaring hebben onze copywriters de nodige kennis om de teksten op jouw website beter vindbaar te maken.

Content analyse & zoekwoordenonderzoek

Voordat wij aan de slag gaan met het schrijven van SEO-teksten doen we een content analyse. Zijn de huidige teksten goed geoptimaliseerd voor Google en bieden ze de informatie waar je bezoeker naar op zoek is? In de content analyse verwerken ook technieken voor overtuigende teksten, zodat jouw content bezoekers overtuigt jouw product(en) en/of dienst(en) af te nemen. Om te bepalen op welke zoekwoorden de teksten moeten ranken, voeren we een zoekwoordenonderzoek uit.

SEO-copywriting strategie

Voordat wij starten met het schrijven van de teksten doen wij een kick-off. Tijdens deze kick-off bespreken we je werkwijze, USP’s, productenbestand, de tone-of-voice en aanvullende belangrijke informatie.

Nu we weten welke producten en diensten belangrijk zijn en op welke zoekwoorden jullie gevonden willen worden, kunnen we een content strategie gaan bepalen. We bepalen in de strategie welke producten of diensten prioriteit hebben. Ook bepalen we de quick wins.

Bij de concurrentie analyse bekijken we welke concurrenten het goed doen in de organische (onbetaalde) resultaten van Google. Op welke zoekwoorden worden zij wel gevonden, maar jij niet? En hoe zit dat andersom? Ook kijken we naar de teksten op hun website, zodat we weten waar nog mogelijkheden liggen voor jou.

SEO-copywriting

Zodra we alle informatie hebben verzameld, gaan we aan de slag met het schrijven van SEO-vriendelijke teksten. We schrijven de teksten aan de hand van jouw tone-of-voice. Door het gebruik van eigen SEO-copywriting tools, schrijven we een optimale tekst die ervoor zorgt dat jouw pagina’s beter gaan ranken in Google. We zorgen ervoor dat de teksten een hoge Content Performance Score hebben, zodat ze een grotere kans hebben om goed te scoren in Google.

Guus, Sabine en Rachelle

Accreditaties & awards.

We werken graag voor groeibedrijven die fors willen versnellen. Daar zijn we aantoonbaar bedreven in en worden we in erkend.

Samenwerken met meer dan 80 groeibedrijven.

We werken graag voor groeibedrijven die samen met ons fors willen versnellen. Dit type bedrijf is namelijk precies op een punt aanbeland waar onze online marketingdiensten écht het verschil kunnen maken.

 • Young Ones logo
 • Nationale Vacaturebank logo
 • Payt logo
 • DPG media logo
 • DIKS logo
 • Secrid logo

Ontdek hoe je verder komt met je bedrijf.

Remco

"We analyseren je website en lopende campagnes. En dat doen we grondig."

Neem contact met ons op

We helpen je graag verder.