• Linkbuilding

  Linkbuilding is een methode om websites hoger te laten ranken in de zoekmachines. Ben je benieuwd hoe sterk jouw backlinkprofiel is ten opzichte van je concurrenten? En wil je weten wat ervoor nodig is om je concurrenten het nakijken te geven? Vraag dan een linkbuilding review aan, waarmee we inzichtelijk maken waar jij op dit moment staat en waar je naartoe moet.

  Waarom de linkbuilding review?

  • Gratis linkbuilding review t.w.v. €320,-
  • Concurrentieanalyse en linkbuilding strategie op maat
  • Heldere linkbuilding strategie op basis van kansen
  • 85% van de sites die wij analyseren loopt omzet mis

  Waarom doen we dit gratis?

  Samen met de review doen wij een voorstel om de campagne in te richten. Veel bedrijven accepteren deze, maar keuze is geheel aan jou. De review is en blijft vrijblijvend.

 • Gratis linkbuilding review

  Inzicht in de kansen op het gebied van linkbuilding
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sinds april 2016 werken we samen met Brandfirm voor het verbeteren van de posities in Google. Direct waren de effecten al zichtbaar in bezoekersaantallen en posities. De snelle communicatie en knowhow zorgt voor een zeer prettige samenwerking. Wij zijn zeer te spreken over de diensten van Brandfirm.

Martijn

e-carnavalskleding

Wij zijn sinds juli 2018 klant van Brandfirm. Ze verzorgen voor ons zowel SEO als Ads. De communicatie is down to earth en iedereen is zeer gemotiveerd en deskundig. Ze lopen ook niet weg voor lastige zaken of om fouten goed op te lossen. Sinds de samenwerking hebben wij extreem betere resultaten in SEO en Ads. Ik kan Brandfirm zonder meer bij iedereen aanraden!

Lennard

IP-Camshop

Brandfirm helpt ons al enkele jaren met de online marketing. Het doel van de marketing is donaties werven. Aangezien we een not for profit organisatie zijn, moet er goed gelet worden op de kosten en opbrengsten. Tot nu toe weten we goed de nuance tussen opschalen en rendement te vinden. Een top samenwerking!

Sander

De Reddingsbrigade

Het team van Brandfirm gaat erg pro-actief te werk en ze voelen als onderdeel van ons marketingteam, ondanks dat ze extern zijn. Ze gaan rationeel en result-driven te werk. Dit alles maakt het fijn samenwerken en het zorgt voor goede resultaten.

Joeri

GooseVPN

Sinds een jaar werken wij samen met Brandfirm, die ons helpen bij het verbeteren van onze online positie. Een goede partner die klantgericht meedenkt en altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

Adriaan

NMBRS

Samenwerken met Brandfirm betekent voor ons vooruitgang. De communicatie verloopt vlot en we zijn zeer tevreden over de aanwezige kennis en expertise op het gebied van SEO en online advertising.

Erik

Diks Autoverhuur
Diks_color Copy 3Created with Sketch.

Brandfirm is een jong en innovatief bedrijf. Ze denken met ons mee en reageren snel. Zij hebben alle specialisten in huis die wij nodig hebben als het gaat om websites bouwen, SEO en SEA.

Wieteke

Miele

Vanaf de start van onze samenwerking zijn we zeer tevreden met Brandfirm als SEO leverancier. De werkwijze van de technische specialisten en content producenten bevalt erg goed. Enthousiast, betrouwbaar en deskundig. Aanrader!

Joris

Blokker

Full service bureau dat verstand heeft van elk aspect van online marketing. Ze luisteren goed naar de klant, zijn flexibel in hun omgang en bedrijfsvoering en gaan goed om met feedback! Het mooiste is dat er intern een super fijne cultuur heerst wat zich uit in vrolijke gemotiveerde medewerkers!

Danny

The Phone Lab

"Sterke links zijn een zeer belangrijk onderdeel van SEO."

Guus Clous

Teamleider SEO

Hoe hebben we dat gedaan?

Over linkbuilding

Wat is linkbuilding en waarom is het belangrijk?

Linkbuilding is een zoekmachine optimalisatie methode om websites hoger in Google te laten ranken. Linkbuilding is zorgen dat externe websites linken naar jouw website. Des te meer inkomende links van betrouwbare en autoritaire domeinen, des te sterker jouw domein wordt.

Door externe links naar je website te verkrijgen, krijgt Google signalen dat anderen jou aanbevelen. Elke externe link van een betrouwbaar domein, kan gezien worden als een aanbeveling. Al deze positieve aanbevelingen (en dus positieve signalen naar Google) dragen bij aan de waarde en betrouwbaarheid van je eigen site. Des te beter dit is, des te beter de website zal scoren in zoekmachines zoals Google. Naast zoveel mogelijk links, is de kwaliteit van de links ook zeer belangrijk.

Interne linkbuilding

Naast externe linkbuilding is er ook interne linkbuilding. De linkstructuur van jouw eigen website moet in orde zijn. Interne linkbuilding zorgt ervoor dat je de waarde van pagina’s onderling op de website beter kan onderverdelen. Op die manier kun je door het plaatsen van interne links bijvoorbeeld meer waarde geven aan een belangrijke pagina dan aan een minder belangrijke pagina. Je kan beïnvloeden welke pagina’s binnen je website voor bepaalde zoekwoorden moeten ranken door het plaatsen van uitgaande links binnen je eigen domein.

Wat is domein autoriteit en wat heeft het te maken met linkbuilding?

Domein autoriteit is een waarde waaraan je kan meten hoe jouw website scoort ten opzichte van concurrenten. Domein autoriteit geeft een indicatie van hoe goed een website presteert. Deze waarde kan beïnvloed worden door je website met goede SEO te optimaliseren. Effectieve linkbuilding is hier één factor in, maar beïnvloed niet direct de autoriteit van een domein. On-page SEO, SEO copywriting, en technische SEO zijn net zo belangrijk om te optimaliseren voor zoekmachines als Google. Het aantal links en de waarde van de links zijn wel een dusdanig belangrijke SEO factor, waardoor linkbuilding niet kan ontbreken in een SEO strategie.

Linkbuilding bij Brandfirm

Wil jij ook kwalitatieve linkbuilding voor jouw website, maar wil je het niet zelf doen? Dan ben je bij ons als online marketingbureau uit Amsterdam aan het juiste adres! Je kunt namelijk je linkbuilding uitbesteden aan ons SEO-team! Onze SEO-specialisten hebben jaren ervaring en zijn zeer kundig op het gebied van linkbuilding. Ze zijn in staat om op strategisch niveau met je mee te denken. Daarnaast hebben zij ieder een eigen specialisatie binnen het vakgebied en denkt iedereen binnen het team met elkaar mee over de beste linkbuilding strategie. Op die manier helpen wij als linkbuilding bureau met het bouwen van een strategie!

Linkbuilding tools

Bij SEO en linkbuilding maken we gebruik van verschillende tools, zoals de Moz Toolbar, Semrush, Cognitive SEO en A Hrefs. Dit doen we zodat we altijd een zo goed mogelijk onderbouwde backlink analyse kunnen opleveren. Door te meten met verschillende tools en de resultaten te vergelijken, kunnen we zeker zijn van wat we meten en kunnen we beter advies geven over een natuurlijk linkprofiel.

Onze linkbuilding werkwijze

Analyse

Om tot een succesvolle, goede linkbuildingstrategie te komen, is het van belang de huidige situatie van je linkprofiel in kaart te brengen. Met de backlink analyse brengen we alle backlinks naar jouw website in kaart. Daarnaast brengen we schadelijke links in kaart, die we vervolgens bij Google indienen om te negeren. Hierbij wordt gelet op de kwaliteitsrichtlijnen voor Google en diverse indicatoren die belangrijk zijn voor een verdeling van het natuurlijke linkprofiel. In eerste instantie is het altijd mogelijk om een gratis backlinkanalyse aan te vragen met een vrijblijvend advies en een aantal linkbuilding tips.

Naast de backlink analyse voeren we een concurrentieanalyse uit. Hierbij bekijken we hoe jouw concurrenten het doen in de organische zoekresultaten van Google. We kijken onder andere welke links de concurrentie heeft en hoe de concurrentie deze links verdeelt. De sterke punten van de concurrent, gebruiken we voor jouw strategie.

Linkbuilding strategie

Bij het uitvoeren van linkbuilding is een goede linkbuilding strategie van belang. Op basis van de backlink analyse en concurrentieanalyse worden de verbeterpunten van het linkprofiel in kaart gebracht. Deze leiden tot een op maat gemaakte linkbuilding strategie voor jouw website. Het is belangrijk om linkbuilden op de juiste manier te doen, zodat jouw website niet het risico loopt om een zogeheten penalty te krijgen van Google.

Websites krijgen penalty’s wanneer ze op een oneerlijke, niet organische manier veel backlinks verkrijgen. Deze slechte backlinks hebben juist een negatieve invloed op de domein waarde van je website. Om die reden richten wij onze strategie altijd op natuurlijk linkbuilden en het verkrijgen van kwalitatieve backlinks, zodat het écht bijdraagt aan verbeteringen van posities in Google.

Strategie bepalen

Bij het bepalen van de linkbuilding strategie wordt gekeken naar wat voor links jouw site ‘nodig’ heeft. Ten alle tijden moeten het relevante links zijn. Relevante backlinks komen van domeinen die schrijven over onderwerpen (topics) die passen bij jouw producten of diensten. Wanneer externe partijen linken naar jouw website, is er ook onderscheid te maken in het type inkomende links. Zo zijn er nofollow en dofollow links, branded en commerciële anker teksten en kunnen ze verwijzen naar je homepage of naar een dieperliggende pagina. Tijdens de eerder genoemde analyse wordt onderzocht waar jouw domein behoefte aan heeft en in de strategie wordt uitgewerkt hoe wij daar op inspelen.

Uitvoeren van linkbuilding

Op basis van de strategie gaan we voor jouw website aan de slag. Dit doen we door gebruik te maken van verschillende type backlinks, zoals het schrijven en maken van relevante content, waaronder artikelen, infographics en skyscrapers die geplaatst worden op andere websites met hoge autoriteit. Ook brand mentions en onderzoekjes doen zijn manieren van linkbuilding die wij uitvoeren. Naast de linkbuilding inspanningen en het plaatsen van goede content met interne links, zijn wij het linkprofiel continu aan het monitoren en optimaliseren. Daardoor kan er altijd op het juiste moment geschakeld worden en kan er proactief worden geadviseerd. Wij vinden het belangrijk om linkbuilding op een juiste manier uit te voeren, zodat wij, samen met jou kunnen zorgen dat de positie in Google verbetert.

Disavow Tool

Wanneer een website in het verleden veel slechte backlinks heeft ontvangen, is het aan te raden om deze te melden in de disavow tool van Google Search Console. Sinds de Google Penguin update, waarin werd aangekondigt dat backlinks die tegen de richtlijnen van Google zijn, worden pagina’s met schadelijke backlinks gedevalueerd. Dit houdt in dat je website door slechte backlinks lager zal ranken op de zoekresultatenpagina.

Andere diensten

Linkbuilding is een langdurig proces waarvoor je veel geduld moet hebben. Daarom kijken we ook verder dan goede linkbuilding. We analyseren je belangrijkste SEO factoren, zoals waardevolle content (SEO teksten), on-page, techniek en local SEO en we kijken of we quick-wins tegenkomen om het aantal bezoekers van jouw website te laten stijgen. Door zoekmachine optimalisatie, conversie optimalisatie, het plaatsen van kwalitatieve backlinks en het plaatsen van relatieve content zal jouw site beter scoren in de Google search engine! Linkbuilding uitbesteden? Vraag de gratis linkbuilding scan aan via het contactformulier!

Ben je op zoek naar een groeipartner? Wij als online marketing bureau kunnen meer voor je doen dan linkbuilding en zoekmachine optimalisatie. Wij hebben specialisten in huis die het hele spectrum van zoekmachine marketing (SEO en Google Adwords) door en door kennen, maar ook website design, UX design voor conversie optimalisatie en webdevelopment wordt door ons uitgevoerd.

 • Wie zijn wij?

  Wij willen organisaties laten groeien met online marketing. Dat is waar we het voor doen en waar we aantoonbaar goed in zijn. Met een team van 30+ gepassioneerde specialisten werken we als groeipartner iedere dag opnieuw aan slimme online marketingstrategieën. En met onderstaande nominaties op zak, mogen wij onszelf tot de top van Nederlandse online marketingbureaus rekenen.

  • Google Premier Partner met een beoordeling van een 9,7
  • Twee Dutch Search Awards nominaties
  • Opgenomen in de Emerce 100
  • Drie jaar op rij de FD Gazellen Award
 • Gratis linkbuilding review

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.