• Technische SEO

  Technische SEO is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Zonder goede websitetechniek zullen andere inspanningen minder resultaat opleveren. Onze technische SEO-specialisten hebben brede en verdiepende kennis door jarenlange ervaring. Wil jij een complexe technische uitdaging oplossen? Vraag dan de technische SEO review aan.

  Waarom de technische SEO review?

  • Gratis SEO review t.w.v. €320,-
  • Inzicht in technische issues die prestaties belemmeren
  • Een heldere SEO strategie op basis van kansen
  • 85% van de sites die wij analyseren loopt omzet mis

  Waarom doen we dit gratis?

  Samen met de SEO review doen wij een voorstel om de campagne in te richten. Veel bedrijven accepteren deze, maar de keuze is geheel aan jou. De SEO review is en blijft vrijblijvend.

 • Gratis technische SEO review

  Krijg inzicht in de technische mankementen van je website

Sinds april 2016 werken we samen met Brandfirm voor het verbeteren van de posities in Google. Direct waren de effecten al zichtbaar in bezoekersaantallen en posities. De snelle communicatie en knowhow zorgt voor een zeer prettige samenwerking. Wij zijn zeer te spreken over de diensten van Brandfirm.

Martijn

e-carnavalskleding

Wij zijn sinds juli 2018 klant van Brandfirm. Ze verzorgen voor ons zowel SEO als Ads. De communicatie is down to earth en iedereen is zeer gemotiveerd en deskundig. Ze lopen ook niet weg voor lastige zaken of om fouten goed op te lossen. Sinds de samenwerking hebben wij extreem betere resultaten in SEO en Ads. Ik kan Brandfirm zonder meer bij iedereen aanraden!

Lennard

IP-Camshop

Brandfirm helpt ons al enkele jaren met de online marketing. Het doel van de marketing is donaties werven. Aangezien we een not for profit organisatie zijn, moet er goed gelet worden op de kosten en opbrengsten. Tot nu toe weten we goed de nuance tussen opschalen en rendement te vinden. Een top samenwerking!

Sander

De Reddingsbrigade

Het team van Brandfirm gaat erg pro-actief te werk en ze voelen als onderdeel van ons marketingteam, ondanks dat ze extern zijn. Ze gaan rationeel en result-driven te werk. Dit alles maakt het fijn samenwerken en het zorgt voor goede resultaten.

Joeri

GooseVPN

Sinds een jaar werken wij samen met Brandfirm, die ons helpen bij het verbeteren van onze online positie. Een goede partner die klantgericht meedenkt en altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

Adriaan

NMBRS

Samenwerken met Brandfirm betekent voor ons vooruitgang. De communicatie verloopt vlot en we zijn zeer tevreden over de aanwezige kennis en expertise op het gebied van SEO en online advertising.

Erik

Diks Autoverhuur
Diks_color Copy 3Created with Sketch.

Brandfirm is een jong en innovatief bedrijf. Ze denken met ons mee en reageren snel. Zij hebben alle specialisten in huis die wij nodig hebben als het gaat om websites bouwen, SEO en SEA.

Wieteke

Miele

Vanaf de start van onze samenwerking zijn we zeer tevreden met Brandfirm als SEO leverancier. De werkwijze van de technische specialisten en content producenten bevalt erg goed. Enthousiast, betrouwbaar en deskundig. Aanrader!

Joris

Blokker

Full service bureau dat verstand heeft van elk aspect van online marketing. Ze luisteren goed naar de klant, zijn flexibel in hun omgang en bedrijfsvoering en gaan goed om met feedback! Het mooiste is dat er intern een super fijne cultuur heerst wat zich uit in vrolijke gemotiveerde medewerkers!

Danny

The Phone Lab

"Crawl budget optimalisatie? Laat dat maar aan onze technische SEO specialisten over."

Guus Clous

Teamleider SEO

Hoe hebben we dat gedaan?

Over technische SEO

Wat is technische SEO en waarom is het belangrijk?

Onder technische SEO worden alle aspecten van een website verstaan die geen invloed hebben op de zichtbare inhoud. Technische SEO optimalisatie richt zich dan ook op het verbeteren van de techniek van jouw website. Dit is het fundament dat ervoor zorgt dat zoekmachines als Google de website beter begrijpen.

Zonder de basis van de website op orde, leveren andere SEO inspanningen minder resultaat op. Dat wil niet zeggen dat jouw website zonder goede SEO techniek helemaal niet kan presteren. In de praktijk blijkt dat veel websites leads of omzet mislopen. Door de techniek van je website te optimaliseren, ontstaat een betere basis voor zoekmachine optimalisatie en zul je beter vindbaar worden in de organische zoekresultaten.

Technische SEO analyse bij Brandfirm

Website optimalisatie begint bij een technische SEO analyse. Daarmee wordt gecontroleerd of de website voldoet aan technische richtlijnen van Google en Bing. Ook worden belemmeringen voor een goede positie in Google op relevante zoekwoorden in kaart gebracht.

De analyse wordt uitgevoerd door onze technische specialisten. Zij hebben veel technische SEO kennis en zorgen ervoor dat ze constant up-to-date zijn. Hiervoor krijgen zij in-house trainingen op ons kantoor in Amsterdam van bekende technische specialisten, zoals Barry Adams.

Onze technische SEO werkwijze

Tijdens het analyseren van de techniek van de website, wordt niet alleen gekeken naar technische richtlijnen. We kijken ook naar extra kansen voor een betere vindbaarheid. Dit zorgt ervoor dat er geen SEO factoren over het hoofd worden gezien. Wij werken aan de hand van een technische SEO checklist die we continu updaten aan de hand van de laatste trends.

Duplicate content

Het is belangrijk dat alle pagina’s binnen de website unieke content hebben. Als dezelfde content via meerdere URL’s wordt aangeboden, spreken we van duplicate content. Vooral bij webshops komt dit vaak voor door de structuur van de website. Hiervoor zijn uiteenlopende oplossingen mogelijk, zoals het plaatsen van canonical tags.

Website structuur

De website structuur kan ook op andere manieren beïnvloed worden. Bijvoorbeeld door het plaatsen van interne links. Diezelfde interne links kunnen ook foutief geplaatst zijn of verwijzen naar oude pagina’s. Daarom brengen wij ook de status codes van elke pagina in kaart. Daarnaast checken we altijd het robotstxt bestand op fouten die mogelijk de interne linkstructuur beïnvloeden.

URL-structuur

Elke website maakt gebruik van een URL-structuur. Hierbij is het belangrijk dat elke pagina een leesbare URL heeft, die niet te lang is en die makkelijk afgebroken kan worden. Eenvoudig afbreekbare URL’s zijn terug te leiden naar de hoofdcategorie en zijn logisch ingedeeld. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor gepagineerde content. Content die op opeenvolgende pagina’s doorloopt. De URL geeft hierin vaak het paginanummer aan.

Mobiele website

Een goed geoptimaliseerde mobiele website is geen trend meer en daarom een belangrijk onderdeel van de technische analyse. Op mobiele apparaten worden al enige tijd meer zoekopdrachten uitgevoerd dan op desktop computers. Daarnaast is Google gestart met het in gebruik nemen van de mobile-first index. Om die reden is het belang van mobile SEO en een goede mobiele website alleen maar toegenomen.

Website snelheid

Een andere trend is te vinden op het gebied van website snelheid. Sinds juli 2018 gebruikt Google website snelheid als ranking factor voor mobiele websites. Dit meten we o.a. met pagespeed insights. Eén van de belangrijkste factoren hierbij is de laadtijd van je website en de algehele snelheid van je website. Om hieraan te voldoen moet de snelheid van de website voldoende worden geoptimaliseerd, want; des te sneller je website, des te beter je online vindbaarheid!

Structured data

Al enige tijd is het mogelijk om de zoekresultaten te verrijken. Om dit te realiseren werd structured data geïntroduceerd. Het stelt zoekmachines als Google in staat om websites beter te begrijpen door het aanleveren van gestructureerde gegevens. Structured data en reviews zorgen ervoor dat rich snippets in de zoekresultaten worden getoond. Na het analyseren, kunnen onze SEO-specialisten de structured data ook voor jou installeren, bijvoorbeeld met Google Tag Manager, of in de backend van je website.

Google Search Console

De tool Search Console van Google is een belangrijke bron bij het identificeren van technische issues. Hier kan een XML sitemap worden ingediend met alle pagina’s van de website. Zo onderzoeken we of zo min mogelijk overbodige pagina’s in Google worden vertoond en het juiste aantal pagina’s wordt geïndexeerd. Daarnaast geeft Google search console ook foutmeldingen, problemen en status codes aan, wat bijdraagt aan het snel opsporen van technische fouten in de website.

Google Analytics

De tool Google Analytics helpt ons analyseren hoe vindbaar jouw website momenteel is. Vanuit hier stellen we een beginpunt vast, van waaruit we de website beter vindbaar gaan maken. Vanuit daar is de eerste stap om de SEO techniek van jouw website op orde te krijgen.

Andere SEO diensten

Als de technische verbeterpunten zijn geïmplementeerd, kunnen we aan de slag met andere SEO diensten. Zoals content optimalisatie of het schrijven van nieuwe SEO teksten. Door goede content op je website te plaatsen die zowel leesbaar is voor de gebruiker en leesbaar is door Google, wordt je site ook sterker. Daarnaast gaan we aan de slag met on-page SEO,  zoals het optimaliseren van de meta description. Tot slot moet er ook autoriteit opgebouwd worden, hier kunnen wij als online marketing bureau uiteraard ook in voorzien! Alle verschillende onderdelen dragen bij aan de zoekmachine marketing en dus vindbaarheid van je website.

 • Wie zijn wij?

  Wij willen organisaties laten groeien met online marketing. Dat is waar we het voor doen en waar we aantoonbaar goed in zijn. Met een team van 30+ gepassioneerde specialisten werken we als groeipartner iedere dag opnieuw aan slimme online marketingstrategieën. En met onderstaande nominaties op zak, mogen wij onszelf tot de top van Nederlandse online marketingbureaus rekenen.

  • Google Premier Partner met een beoordeling van een 9,7
  • Twee Dutch Search Awards nominaties
  • Opgenomen in de Emerce 100
  • Drie jaar op rij de FD Gazellen Award
 • Gratis technische SEO review