Brandfirm logo
NL EN

Kom verder met linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) om websites hoger in Google te laten ranken. Met linkbuilding zorg je ervoor dat externe websites linken naar jouw website. Hoe meer inkomende links van betrouwbare en autoritaire domeinen, des te sterker jouw domein wordt. Linkbuilding is één van de diensten die we los aanbieden of als onderdeel van een complete online groeistrategie voor jouw bedrijf.

Gratis linkbuilding analyse

Krijg inzicht in de kansen van linkbuilding voor je bedrijf.

Wat kan jij van ons verwachten?

 • Een uitgebreide gratis SEO-analyse van je huidige site performance
 • Nooit een standaardmethode, maar een strategie op maat voor jouw bedrijf
 • Biweekly calls en maandelijkse rapportage van resultaten en kansen
 • Structuur in samenwerking, waarbij de focus en doelen helder zijn
 • Hoge kwaliteit SEO-dienstverlening van experts die constant streven naar verbetering
 • Vriendelijke, snelle en proactieve communicatie waar je wat aan hebt
 • Sterke focus op jouw bedrijfsgroei en niet alleen op losse online marketingkanalen
 • Kort samengevat: wij zijn de online marketingafdeling van jouw bedrijf

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Door externe links naar je website te verkrijgen, krijgt Google signalen dat anderen jou aanbevelen. Elke externe link van een betrouwbaar domein, kan gezien worden als een aanbeveling. Al deze positieve aanbevelingen (en dus positieve signalen naar Google) dragen bij aan de waarde en betrouwbaarheid van je eigen site. En dit zorgt ervoor dat je website beter zal scoren in zoekmachines zoals Google en meer bezoekers op je website zal opleveren.

Wat zijn de voordelen van linkbuilding uitbesteden?

Als marketing manager of marketeer spendeer je waarschijnlijk veel tijd aan diverse marketing kanalen. Het verdelen van deze tijd (met het beste resultaat) zal soms best een uitdaging zijn. Wij kunnen je helpen om resultaatgericht te werk te gaan. Hiervoor kun je linkbuilding aan ons uitbesteden!

Het uitbesteden van linkbuilding aan een online marketingbureau kent vele voordelen:

 • Netwerk: Met onze jarenlange ervaring hebben wij inmiddels een netwerk opgebouwd. Dit netwerk zorgt ervoor dat we een divers aanbod van relevante links hebben, die aansluiten bij ieder type onderneming. Daarnaast zorgen de afspraken met onze leveranciers ervoor dat we altijd een goede prijs kunnen bieden. Wij kunnen kwaliteit, snelheid en een goede prijs garanderen!

 • Tijdbesparend: Wij kunnen je ontzorgen, waardoor het jou veel tijd bespaart om de juiste links te vinden, in te kopen en te monitoren.

 • Resultaatgericht: Met onze strategie kunnen wij je hogere posities in Google garanderen, wat zorgt voor meer bezoekers op je website en een streepje voor op je concurrentie.

 • Alle benodigde tools: Wij maken gebruik van diverse tools, zoals Moz, Semrush, Ahrefs en Cognitive SEO voor uitstekende backlink analyses. Door te meten met verschillende tools en de resultaten te vergelijken, kunnen we zeker zijn van wat we meten en kunnen we beter advies geven over een natuurlijk linkprofiel. Jij hoeft de tools niet aan te schaffen, wij gaan ermee aan de slag!

Hoe ziet de samenwerking met ons eruit?

Wil jij kwalitatieve links voor jouw website, maar wil je het niet zelf doen? Dan kun je bij ons linkbuilding uitbesteden. Zoals je hierboven hebt gelezen, hebben wij de ervaring en het netwerk om jou vooruit te helpen. Maar hoe gaan we te werk?

1. Linkbuilding analyse

Om tot een goede linkbuilding strategie te komen, is het van belang om je huidige linkprofiel in kaart te brengen. Met een backlink analyse brengen we alle backlinks naar jouw website in kaart. Daarnaast analyseren we schadelijke links, die we vervolgens bij Google indienen om te negeren. Hierbij wordt gelet op de kwaliteitsrichtlijnen van Google en diverse indicatoren die belangrijk zijn voor een verdeling van een natuurlijk linkprofiel. In eerste instantie is het altijd mogelijk om een gratis backlink analyse aan te vragen met een vrijblijvend advies en een aantal tips.

Naast de backlink analyse voeren we een concurrentieanalyse uit. We kijken onder andere welke links de concurrentie heeft en hoe de concurrentie deze links verdeelt. We gebruiken de sterke punten van jouw concurrenten voor jouw online strategie.

2. Linkbuilding strategie

Bij linkbuilding is een goede linkbuilding strategie van belang. Op basis van de backlink analyse en concurrentieanalyse worden de verbeterpunten van het linkprofiel in kaart gebracht. Deze leiden tot een op maat gemaakte linkbuilding strategie voor jouw website. Bij het bepalen van de linkbuilding strategie wordt er gekeken wat voor links jouw site ‘nodig’ heeft. Te allen tijde moeten het relevante links zijn. Relevante backlinks komen van websites die schrijven over onderwerpen (topics) die passen bij jouw producten of diensten. Wanneer externe partijen linken naar jouw website, is er ook onderscheid te maken in het type inkomende links. Zo zijn er nofollow en dofollow links, branded en commerciële anker teksten en kunnen ze verwijzen naar je homepage of naar een dieperliggende pagina. Tijdens de eerder genoemde analyse wordt onderzocht waar jouw domein behoefte aan heeft en in de strategie wordt uitgewerkt hoe wij daar op inspelen.

3. Aan de slag met linkbuilding

Op basis van de strategie gaan we voor jouw website aan de slag. Dit doen we door gebruik te maken van verschillende type backlinks, zoals het schrijven en maken van relevante content, waaronder artikelen, infographics en skyscrapers die geplaatst worden op andere websites met een hoge autoriteit. Ook brand mentions en onderzoekjes doen zijn manieren van linkbuilden die wij uitvoeren.

4. Rapportage en updates

Naast het inkopen en plaatsen van de links, zijn wij het linkprofiel continu aan het monitoren en optimaliseren. Daardoor kan er altijd op het juiste moment geschakeld worden en kan er proactief worden geadviseerd. Wij vinden het belangrijk om linkbuilden op een juiste manier uit te voeren, zodat wij samen met jou kunnen zorgen dat de positie in Google verbetert.

Wat zijn de kosten van linkbuilding uitbesteden?

De kosten voor linkbuilding uitbesteden zijn afhankelijk van de grootte je website of webshop. Door de afspraken die wij met onze leveranciers hebben, kunnen wij je altijd de beste prijs garanderen. Dit betekent dan ook dat we voor ieder budget een passende strategie kunnen bieden.

Linkbuilding uitbesteden als onderdeel van een SEO-strategie

Naast linkbuilden hebben wij inzicht in de kansen en belemmeringen voor de SEO van jouw website. Om de resultaten van de SEO-campagne goed te kunnen meten, is het van belang dat de juiste tools worden ingesteld. Hiervoor zorgen we dat onder andere Google Search Console en Google Analytics goed worden ingesteld.

In maandelijkse sprints gaan we aan de slag met het verhelpen van belemmeringen en verbeteren van jouw website. Daarnaast optimaliseren wij de campagne en spelen wij in op kansen om meer groei in organisch verkeer te realiseren. Je kan dus bij ons terecht van enkel linkbuilding uitbesteden tot volledig online marketing uitbesteden.

Als je hier meer inzicht in wil, vraag dan gerust een (vrijblijvende) analyse aan of neem contact met ons op. 

Guus, Sabine en Rachelle

Accreditaties & awards.

We werken graag voor groeibedrijven die fors willen versnellen. Daar zijn we aantoonbaar bedreven in en worden we in erkend.

Samenwerken met meer dan 80 groeibedrijven.

We werken graag voor groeibedrijven die samen met ons fors willen versnellen. Dit type bedrijf is namelijk precies op een punt aanbeland waar onze online marketingdiensten écht het verschil kunnen maken.

 • Young Ones logo
 • Nationale Vacaturebank logo
 • DPG media logo
 • Secrid logo
 • Joolz logo
 • Cruise Online com logo

Ontdek hoe je verder komt met je bedrijf.

Remco

"We analyseren je website en lopende campagnes. En dat doen we grondig."

Neem contact met ons op

We helpen je graag verder.