Brandfirm logo

Kom verder met linkbuilding

Linkbuilding is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) om websites hoger in Google te laten ranken. Met linkbuilding zorg je ervoor dat externe websites linken naar jouw website. Hoe meer inkomende links van betrouwbare en autoritaire domeinen, des te sterker jouw domein wordt. Linkbuilding is één van de diensten die we aanbieden als onderdeel van een complete online groeistrategie voor jouw bedrijf.

Gratis linkbuilding analyse

Krijg inzicht in de kansen van linkbuilding voor je bedrijf.

Wat kan jij van ons verwachten?

 • Een uitgebreide gratis SEO-analyse van je huidige site performance
 • Nooit een standaardmethode, maar een strategie op maat voor jouw bedrijf
 • Biweekly calls en maandelijkse rapportage van resultaten en kansen
 • Structuur in samenwerking, waarbij de focus en doelen helder zijn
 • Hoge kwaliteit SEO-dienstverlening van experts die constant streven naar verbetering
 • Vriendelijke, snelle en proactieve communicatie waar je wat aan hebt
 • Sterke focus op jouw bedrijfsgroei en niet alleen op losse online marketingkanalen
 • Kort samengevat: wij zijn de online marketingafdeling van jouw bedrijf

Waarom is het belangrijk?

Door externe links naar je website te verkrijgen, krijgt Google signalen dat anderen jou aanbevelen. Elke externe link van een betrouwbaar domein, kan gezien worden als een aanbeveling. Al deze positieve aanbevelingen (en dus positieve signalen naar Google) dragen bij aan de waarde en betrouwbaarheid van je eigen site. En dit zorgt ervoor dat je website beter zal scoren in zoekmachines zoals Google. Naast zoveel mogelijk links, is de kwaliteit van de links ook zeer belangrijk.

Interne linkbuilding

Naast externe linkbuilding is er ook interne linkbuilding. De linkstructuur van jouw eigen website moet in orde zijn. Interne linkbuilding zorgt ervoor dat je de waarde van pagina’s onderling op de website beter kunt onderverdelen. Op die manier kun je door het plaatsen van interne links bijvoorbeeld meer waarde geven aan een belangrijke pagina. Je kunt beïnvloeden welke pagina’s binnen je website voor bepaalde zoekwoorden moeten ranken door het plaatsen van uitgaande links binnen je eigen domein.

Wat is domein autoriteit?

Domein autoriteit is de waarde waaraan je kunt meten hoe jouw website scoort ten opzichte van concurrenten op basis van je linkprofiel. Linkbuilding is hierin een factor en beïnvloedt voor een groot deel de autoriteit van je domein. Het aantal links en de waarde van de links zijn een dusdanig belangrijke SEO-factor, dat linkbuilding niet kan ontbreken in jouw SEO-strategie.

Hoe ziet de samenwerking met ons eruit?

Wil jij kwalitatieve linkbuilding voor jouw website, maar wil je het niet zelf doen? Dan kun je dat bij ons uitbesteden. Wij hebben jaren ervaring en inmiddels een grote database opgebouwd van linkpartners. Daarnaast zijn we in staat om op strategisch niveau met je mee te denken.

Linkbuilding tools

Bij SEO en linkbuilding maken we gebruik van verschillende tools, zoals de Moz Toolbar, Semrush, Cognitive SEO en AHrefs. Dit doen we zodat we altijd een zo goed mogelijk onderbouwde backlink analyse kunnen opleveren. Door te meten met verschillende tools en de resultaten te vergelijken, kunnen we zeker zijn van wat we meten en kunnen we beter advies geven over een natuurlijk linkprofiel.

Analyse

Om tot een goede linkbuilding strategie te komen, is het van belang om je huidige linkprofiel in kaart te brengen. Met een backlink analyse brengen we alle backlinks naar jouw website in kaart. Daarnaast analyseren we schadelijke links, die we vervolgens bij Google indienen om te negeren. Hierbij wordt gelet op de kwaliteitsrichtlijnen van Google en diverse indicatoren die belangrijk zijn voor een verdeling van een natuurlijk linkprofiel. In eerste instantie is het altijd mogelijk om een gratis backlink analyse aan te vragen met een vrijblijvend advies en een aantal linkbuilding tips.

Naast de backlink analyse voeren we een concurrentieanalyse uit. We kijken onder andere welke links de concurrentie heeft en hoe de concurrentie deze links verdeelt. We gebruiken de sterke punten van jouw concurrenten voor jouw strategie.

Linkbuilding strategie

Bij linkbuilding is een goede linkbuilding strategie van belang. Op basis van de backlink analyse en concurrentieanalyse worden de verbeterpunten van het linkprofiel in kaart gebracht. Deze leiden tot een op maat gemaakte linkbuilding strategie voor jouw website. Het is belangrijk om linkbuilding op de juiste manier te doen, zodat jouw website niet het risico loopt om een zogeheten penalty te krijgen van Google.

Websites krijgen penalty’s wanneer ze op een oneerlijke, niet organische manier veel backlinks verkrijgen. Deze slechte backlinks hebben juist een negatieve invloed op de domein waarde van je website. Om die reden richten wij onze strategie altijd op natuurlijk linkbuilding en het verkrijgen van kwalitatieve backlinks, zodat het écht bijdraagt aan verbeteringen van posities in Google.

Strategie bepalen

Bij het bepalen van de linkbuilding strategie wordt er gekeken wat voor links jouw site ‘nodig’ heeft. Te allen tijde moeten het relevante links zijn. Relevante backlinks komen van websites die schrijven over onderwerpen (topics) die passen bij jouw producten of diensten. Wanneer externe partijen linken naar jouw website, is er ook onderscheid te maken in het type inkomende links. Zo zijn er nofollow en dofollow links, branded en commerciële anker teksten en kunnen ze verwijzen naar je homepage of naar een dieperliggende pagina. Tijdens de eerder genoemde analyse wordt onderzocht waar jouw domein behoefte aan heeft en in de strategie wordt uitgewerkt hoe wij daar op inspelen.

Uitvoeren van linkbuilding

Op basis van de strategie gaan we voor jouw website aan de slag. Dit doen we door gebruik te maken van verschillende type backlinks, zoals het schrijven en maken van relevante content, waaronder artikelen, infographics en skyscrapers die geplaatst worden op andere websites met een hoge autoriteit. Ook brand mentions en onderzoekjes doen zijn manieren van linkbuilding die wij uitvoeren. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren een grote database opgebouwd van betrouwbare linkpartners.

Naast de linkbuilding inspanningen en het plaatsen van goede content met interne links, zijn wij het linkprofiel continu aan het monitoren en optimaliseren. Daardoor kan er altijd op het juiste moment geschakeld worden en kan er proactief worden geadviseerd. Wij vinden het belangrijk om linkbuilding op een juiste manier uit te voeren, zodat wij samen met jou kunnen zorgen dat de positie in Google verbetert.

Disavow Tool

Wanneer een website in het verleden veel slechte backlinks heeft ontvangen, is het aan te raden om deze te melden in de disavow tool van Google Search Console. Sinds de Google Penguin update, worden pagina’s met schadelijke backlinks gedevalueerd. Dit houdt in dat je website door slechte backlinks lager zal ranken op de zoekresultatenpagina.

SEO-strategie

Na het uitvoeren van de analyses hebben wij inzicht in de kansen en belemmeringen voor jouw website. Om de resultaten van de SEO-campagne goed te kunnen meten, is het van belang dat de juiste tools worden ingesteld. Hiervoor zorgen we dat onder andere Google Search Console en Google Analytics goed worden ingesteld.

In maandelijkse sprints gaan we aan de slag met het verhelpen van belemmeringen en verbeteren van jouw website. Daarnaast optimaliseren wij de campagne en spelen wij in op kansen om meer groei in organisch verkeer te realiseren.

Guus, Sabine en Rachelle

Accreditaties & awards.

We werken graag voor groeibedrijven die fors willen versnellen. Daar zijn we aantoonbaar bedreven in en worden we in erkend.

Samenwerken met meer dan 80 groeibedrijven.

We werken graag voor groeibedrijven die samen met ons fors willen versnellen. Dit type bedrijf is namelijk precies op een punt aanbeland waar onze online marketingdiensten écht het verschil kunnen maken.

 • Young Ones logo
 • Nationale Vacaturebank logo
 • Payt logo
 • DPG media logo
 • DIKS logo
 • Secrid logo

Ontdek hoe je verder komt met je bedrijf.

Remco

"We analyseren je website en lopende campagnes. En dat doen we grondig."

Neem contact met ons op

We helpen je graag verder.