Online marketing campagne – e-Carnavalskleding

e-Carnavalskleding wordt sinds 2015 door Brandfirm ondersteund op het gebied van online marketing. De samenwerking zorgt voor 34% meer bezoekers en 23% meer omzet.

Klant e-Carnavalskleding.nl
Resultaat 34% meer bezoekers, 23% meer omzet

Over e-Carnavalskleding.nl

e-Carnavalskleding.nl is een webshop gespecialiseerd in de verkoop van een groot assortiment aan feest- en carnavalskleding en bijbehorende attributen. Ze bieden producten aan in alle thema’s die je maar kunt bedenken. De carnavalsperiode is voor hen, logischerwijs, veruit de belangrijkste periode van het jaar. De maanden januari en februari zorgen dan ook voor de meeste omzet.

Doel van de campagne

e-Carnavalskleding was op zoek naar een partner met kennis en expertise op het gebied van online marketing. In eerste instantie was het doel om meer bezoekers en omzet te genereren door te groeien in de organische zoekresultaten (SEO). Later werd de lopende campagne uitgebreid met online advertising.

Strategie van Brandfirm

Bij de start van de campagne troffen we een website met veel potentie aan. De website structuur bevatte veel dubbele pagina’s, terwijl voor veel belangrijke zoekopdrachten geen pagina’s waren ingericht. Daarom werd de strategie gericht op het optimaliseren en uitbreiden van de website structuur.

Na de eerste goede resultaten hebben we onderzocht hoe we met een klein budget impact konden maken op het gebied van online advertising. Het beperkte budget werd ingezet voor Google Shopping, waar duidelijk de meeste potentie lag.

De Google Shopping campagnes werden per seizoen en thema ingericht, zodat budgetten makkelijk verschoven kunnen worden tussen bijvoorbeeld Halloween en Kerst. Op deze manier kunnen campagnes gemakkelijk geoptimaliseerd worden rond belangrijke periodes.

Resultaat van de campagne

De inspanningen hebben geleid tot 34% meer bezoekers. Daarnaast steeg de omzet met 23%.

Wil jij ook groeien?

Organisaties laten groeien met online marketing is onze missie. Dat is waar we het voor doen en daar zijn we aantoonbaar goed in. We zijn gepassioneerde specialisten die het elke dag een beetje beter doen. Met 30+ collega’s helpen wij bedrijven sneller te groeien met slimme online marketing strategieën.

  1. Gratis analyse ter waarde van €320,-
  2. 85% van de sites die wij analyseren loopt omzet mis

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.