SEO campagne – 123Sierbestrating

Al enkele jaren verzorgen wij de SEO-campagne voor 123Sierbestrating. In het eerste jaar realiseerden we hiermee een stijging van 159% in de bezoekersaantallen. Het jaar daarna was dit 104% ten opzichte van het eerste jaar. Ben je benieuwd hoe wij dat gedaan hebben? Lees snel verder!

Klant 123Sierbestrating
Resultaat 528% meer organisch verkeer

Over 123Sierbestrating

Toen 123Sierbestrating bij Brandfirm terechtkwam, was het een kleine webshop die net een half jaar bestond. Tegenwoordig is het bedrijf een begrip als het gaat om de online verkoop van hoogwaardige (sier)bestrating. Ter ondersteuning van de verkoop heeft 123Sierbestrating een showroom in Abcoude.

Doel van de campagne

Sander van 123Sierbestrating vroeg zich af hoe hij meer verkopen kon genereren. Toen hij bij Brandfirm aanklopte, kwamen klanten voornamelijk binnen via Marktplaats en Google AdWords (nu Google Ads). Deze kanalen brachten hoge kosten met zich mee en leverden niet het gewenste verkeer naar de website. Daarom moest er gezocht worden naar betere online marketingkanalen.

Strategie van Brandfirm

Nader onderzoek wees uit dat de webshop nauwelijks gevonden werd in de organische zoekresultaten van Google. Daar moest verandering in komen en dus richtten onze SEO-specialisten een SEO-campagne in. Zo’n campagne heeft veel potentie om ‘gratis’ verkeer naar de website te brengen.

Om kwalitatieve bezoekers naar de website te krijgen is er een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd. Vervolgens zijn de pagina’s ingericht met goede content en on-page geoptimaliseerd. Daarnaast werd de autoriteit van de website verbeterd door kwalitatieve linkbuilding uit te voeren.

De campagne wordt maandelijks gemonitord, geëvalueerd, bijgestuurd en uitgebreid om 123Sierbestrating verder te laten groeien. Inmiddels verzorgt Brandfirm ook de online advertising en hebben wij voor 123Sierbestrating een nieuwe webshop gebouwd.

Resultaat van de campagne

123Sierbestrating is nu een van de meest toonaangevende spelers in de bestratingsbranche. De webshop is op alle belangrijke zoekwoorden met hoge volumes in de top terug te vinden. Dit heeft geleid tot een stijging van 159% in de bezoekersaantallen in het eerste jaar. Het tweede jaar groeiden we met 104% door. In dat jaar realiseerden we ook een omzetstijging van 34%.

Wil jij ook groeien?

Organisaties laten groeien met online marketing is onze missie. Dat is waar we het voor doen en daar zijn we aantoonbaar goed in. We zijn gepassioneerde specialisten die het elke dag een beetje beter doen. Met 30+ collega’s helpen wij bedrijven sneller te groeien met slimme online marketing strategieën.

  1. Gratis analyse ter waarde van €320,-
  2. 85% van de sites die wij analyseren loopt omzet mis

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.