Brandfirm logo
NL EN
IMG 7879
B2B Case

"Jullie hebben ons bedrijf veel steviger in de markt gezet."

In gesprek met Hilko van De Groot Brandwachten en Brandfirm contentspecialist Emma

Lees verder

Highlights van de samenwerking

  • De vertoningen via Google Ads zijn toegenomen met 930% in 2023
  • De klikken via Google Ads zijn toegenomen met 416% in 2023
  • De sessies zijn toegenomen met 253% in 2023
  • De offerte-aanvragen zijn met 2160% toegenomen in 2023
  • De gebruikers zijn met 222% gestegen in 2023
  • Top-5 posities op de belangrijkste zoekwoorden
  • Twee compleet nieuwe websites opgeleverd
  • Gemiddeld 10 aanmeldingen per week op werkenalsbrandwacht.nl

De Groot Brandwachten x Brandfirm

Sinds april 2021 werken we voor De Groot Brandwachten. Een leuke samenwerking waar we, door het vele vertrouwen van Hilko, mooie resultaten hebben kunnen realiseren. En we hebben nog veel meer in petto! 

Welk vraagstuk wilde je oplossen met het kiezen voor Brandfirm, Hilko?

Hilko: “Ons belangrijkste vraagstuk was onze online vindbaarheid. Op alle zoektermen stonden we op de laatste pagina’s van Google. Onze branche is erg ad hoc. Zodra er een brandwacht nodig is, gaan mensen Googlen en wordt vaak de eerste de beste gebeld. Als je dan niet bovenaan in Google staat, komt er dus niks binnen. Daarnaast wilden we ook graag onze omzet vergroten. Wat natuurlijk een logisch gevolg is van betere vindbaarheid. Zodoende kwamen we bij Brandfirm terecht!”

Hoe hebben we het vraagstuk aangepakt, Emma, wat was de strategie?

Emma: “We zijn begonnen met De Groot Brandwachten op de kaart zetten bij personen die niet in hun rechtstreekse netwerk zaten. Zoals Hilko al zei, scoorde de site organisch helemaal niet, dus we hebben een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uitgevoerd en een nieuwe menustructuur gerealiseerd. Daar konden we dan weer Ads op draaien. Vervolgens hebben we nieuwe pagina’s aangemaakt, alle content geoptimaliseerd en zijn we met linkbuilding gestart.

De advertenties waren vanaf dag één een succes en ook de organische pagina’s behaalden steeds mooiere posities. We zijn toen ook CRO gaan toevoegen om de bezoekers meer te laten converteren. Dit zorgt er nu voor dat er heel veel aanvragen binnenkomen.

Ons eigen succes werd daarom na een tijdje een probleem: De Groot Brandwachten had meer brandwachten nodig om aan de vraag te voldoen. Hiervoor hebben we de site https://werkenalsbrandwacht.nl/ gecreëerd (design, content, ads en samenwerking met developer), die inmiddels heel veel brandwachten heeft opgeleverd.

En nu dit lekker draait, focussen we ons weer volledig op De Groot Brandwachten en ons project voor de nieuwe website, die ongeveer dezelfde look als Werken als Brandwacht krijgt.”

De Groot 3

Wat is je ervaring met Brandfirm daardoor tot nu toe, Hilko?

Hilko: “Als wij nu een dag geen aanvraag krijgen, dan voelt dat helemaal gek. Er komt iedere dag wel een aanvraag binnen. Wat ik erg prettig vind, is de ongedwongen sfeer in onze samenwerking. Er moeten prestaties geleverd worden, maar de meetings zijn ook altijd heel plezierig en prettig. En met die prestaties zit het ook goed, want het project wordt met heel veel kennis opgepakt. 

Wat ik ook een pluspunt vind, is dat er regelmatig wordt gewisseld in specialisten. Dat geeft weer nieuwe inzichten en frisse ideeën.”

En hoe ervaar jij die samenwerking, Emma?

Emma: “Zowel met Hilko als Roland (vorige eigenaar) ervaren we een heel fijne samenwerking. Hilko weet heel goed waar hij naartoe wil met het bedrijf en zet hier ook doelen voor. Wij vinden het heel fijn als we van hem horen dat het ‘ontzettend druk’ is! Daarnaast geeft Hilko ons veel vrijheid, omdat hij vertrouwt dat het goed gaat. Dat is heel fijn!”

Hilko: “Dat stuk vertrouwen hebben jullie als team natuurlijk ook zelf verdiend. Als ik het gevoel zou hebben dat jullie niet weten waar jullie mee bezig zijn, zou ik ook geen vertrouwen hebben. Het tegendeel is waar. Ik kan het niet allemaal zelf, dus daarom is het heel fijn dat ik jullie de vrijheid en het vertrouwen kan geven dat jullie me ondersteunen.”

Waarin onderscheiden wij ons volgens jou, Hilko?

Hilko: “Dat is naar mijn idee de fijne sfeer en het hoge kennisniveau!”

Wat heeft Brandfirm je opgeleverd?

Hilko: “Het ontzorgen. Ik hoef me geen zorgen te maken over de marketing van De Groot Brandwachten. Zelf ontzorg ik mijn eigen klanten ook, dus ik weet wat erbij komt kijken en ik weet hoe belangrijk het is. Het is heel fijn dat ik dat zelf ook ervaar.”

En wat zou je zeggen tegen mensen die Brandfirm overwegen?

Hilko: “Ik zou niet eens twijfelen. Het is de investering waard. We werken nu twee jaar samen en het heeft ons bedrijf veel steviger in de markt gezet. We hebben onze vindbaarheid sterk verbeterd en de aanvragen stromen binnen.

Ik zou niet twijfelen. Absoluut niet.”

Ontdek hoe je verder komt met je bedrijf.

Remco

"We analyseren je website en lopende campagnes. En dat doen we grondig."

Neem contact met ons op

We helpen je graag verder.