Brandfirm logo
NL EN
PCI Wouter
B2B Case

"Jullie werken als een accelerator in de marketingactiviteiten van PCI."

In gesprek met Wouter van PCI en Brandfirm Ads-specialist Yannick

Lees verder

Highlights van de samenwerking

  • Doelgroepsessies met PCI om de strategie voor het zakelijk segment te bepalen
  • Twee succesvolle migraties begeleid, voor PCI.nl en PCI’s vacaturewebsite
  • Herstructurering van de Ads campagnes naar een Hagakure-methode voor een betere aansturing
  • Inspelen op Ads-trends door Performance Max toe te passen
  • Naast Google Ads een Microsoft Ads campagne opgezet voor PCI.nl en werkenbijPCI.nl
  • Linkbuildingstrategie opgesteld om na de websitemigratie hernieuwde autoriteit op te bouwen
  • Veel contentoptimalisaties en on-page optimalisaties om zoekwoordposities terug te winnen
  • Inzichtenanalyse uitgevoerd voor website verbeteringen die leiden tot meer conversies

PCI x Brandfirm

Sinds juli 2021 werken we samen met Wouter de Jong van PCI. Een hele fijne en vertrouwde samenwerking, waarin we Wouter hebben kunnen ontzorgen en trajecten hebben kunnen versnellen. Lees hieronder hoe wij samen verder zijn gekomen.

Wouter, welk vraagstuk wilde je oplossen met het kiezen voor Brandfirm?

Wouter: “Bij PCI hebben we een relatief kleine marketingafdeling en dat zorgde ervoor dat we niet alle online marketingactiviteiten de aandacht konden geven die ze nodig hadden. Daarom gingen we op zoek naar een nieuwe partner. In eerste instantie zochten we vooral een partner voor SEO en Ads, maar na livegang van onze nieuwe website hebben we hier ook Content en CRO bij betrokken. Daarmee hebben we in jullie een hands-on partner gevonden die ons kan ontzorgen en ontlasten.”

Hoe hebben we het vraagstuk aangepakt, Yannick, wat was de strategie?

Yannick: “In juli 2021 trapten we in eerste instantie af met Ads, om boven de organische posities op de belangrijkste zoekwoorden een sterke zichtbaarheid te vergaren en veel conversies binnen te halen. Na goede resultaten in korte tijd werd de behoefte vanuit PCI duidelijk om een nieuwe website in te richten. Deze migratie zorgde ervoor dat ik mijn SEO-collega Sven bij het project kon aanhaken.”

Sven: ”Vanaf het moment dat SEO bij PCI betrokken werd, was het duidelijk: er moeten twee nieuwe websites live! Gezien de omvang van PCI en de kwaliteit die wij voor deze website nastreven, hebben we voor een groot deel van de samenwerking met veel plezier onze tanden erin kunnen zetten. Als eerst hebben we ons gefocust op hun vacaturewebsite, waarin we een nieuw design hebben gemigreerd voor Werken bij PCI. Vervolgens hebben we met succes een domeinverhuizing weten te realiseren naar PCI.nl. Na een goede nazorgfase, was het tijd om nu ook een passende SEO-strategie te formuleren en hierin de samenwerking op te zoeken met onze contentspecialisten.”

Wat is je ervaring met Brandfirm daardoor tot nu toe, Wouter?

Wouter: “Heel positief! Jullie zijn een club enthousiaste mensen, die leveren wat er wordt gevraagd en altijd meedenken in oplossingen. Jullie kunnen trajecten versnellen en vergemakkelijken. Daardoor kan ik altijd op jullie terugvallen. Het is fijn dat de drempel niet hoog is en kennis altijd beschikbaar is.

Een aantal maanden geleden kon ik omwille van tijd een bepaald project niet oppakken, waardoor er vertraging zou ontstaan. Sven en Sabina boden direct aan om het uit handen te nemen, om de vaart erin te houden. Dat gevoel van meedenken en uitbesteden, waardeer ik heel erg. Kleine dingen die in de hectiek van de dag kunnen ontschieten, gaan alsnog door.”

PCI meeting

En hoe ervaar jij die samenwerking, Yannick?

Yannick: “Ook vanuit mijn kant zeer positief! De terugkoppeling is snel en met onze tweewekelijkse calls houden we elkaar goed op de hoogte van wat er speelt. Meer dan bij andere klanten werken we bij PCI ook regelmatig op kantoor, waardoor we dieper op bepaalde onderwerpen kunnen ingaan. Daarnaast komt het de klantrelatie ook echt ten goede.”

Waar onderscheiden wij ons in volgens jou, Wouter?

Wouter: “Jullie proactieve houding, expertise en de duidelijke rapportage. Jullie hebben verschillende disciplines in huis (Strategie, SEO, Ads, Content en CRO) en kunnen daardoor langetermijn strategieën opstellen én uitvoeren.”

Wat heeft Brandfirm je opgeleverd?

Wouter: “Het is voor mij heel fijn dat ik meer slagkracht heb door jullie kennis en uitvoering. Het ontzorgt mij dat ik in sommige processen als schakel er tussenuit kan worden gehaald, bijvoorbeeld bij development. Jullie kunnen namens PCI acteren.”

En wat zou je zeggen tegen mensen die Brandfirm overwegen?

Wouter: “Grote projecten, zoals een nieuwe website, kunnen veel werk opleveren. Jullie in-house expertise heeft er voor gezorgd dat ik op zaken ben gewezen, waar ik snel niet aan had gedacht.

Jullie denken actief mee om doelen en visie te realiseren. Ook als het bij ons in het bedrijf druk is, waardoor er minder snel keuzes worden gemaakt, zitten jullie niet stil. Jullie komen met een oplossing om de boel toch in gang te houden. Jullie werken als een accelerator in de marketingactiviteiten.”

Ontdek hoe je verder komt met je bedrijf.

Remco

"We analyseren je website en lopende campagnes. En dat doen we grondig."

Neem contact met ons op

We helpen je graag verder.