Ga naar inhoud

Mastello

+983%

Mastello is een sanitairwinkel met hoogwaardige producten voor een klant die op zoek is naar mooi design. Vijf jaar geleden zijn we de samenwerking op performance-base aangegaan. Inmiddels hebben we samen een geweldige groei doorgemaakt en tot op de dag van vandaag helpen we elkaar groeien.

 • 983% omzetgroei via de webshop
 • 5 jaar achter elkaar online gegroeid
 • Wie is de klant?

  Mastello is een sanitairspecialist die zich onderscheidt door in te spelen op trends op het gebied van sanitairproducten. Zo was Mastello een van de eerste aanbieders van zwarte kranen en koperen kranen. Daarnaast verkopen ze badkamermeubels gemaakt van solid surface en teakhout. De producten zijn van hoge kwaliteit en worden voor 95% uit eigen voorraad geleverd.

"In mijn optiek benadert Brandfirm projecten op een doelgerichte manier. Zij gingen met mij in gesprek over de doelen die ik met mijn organisatie wil bereiken, waren daarbij kritisch en verloren de haalbaarheid niet uit het oog. Daarna werd er een marketingplan uitgewerkt dat al 5 jaar lang wordt geoptimaliseerd. Dit plan wordt nog wekelijks bijgeschaafd om te komen tot een perfect product."

Mark Jansen

Mastello

Onze strategie

Lees hieronder welke strategie we hebben gekozen en hoe dit heeft bijgedragen aan de groei van Mastello.

 • Aan het begin van de samenwerking was Mastello een start-up met ambitie, maar met gelimiteerd budget. Het grootste deel van de cashflow ging richting voorraad waardoor er minder ruimte overbleef voor marketing. Mastello was op zoek naar een manier om de groei te stimuleren met zeer kosteneffectieve methodes.

 • Net als bij vele samenwerkingen verandert de doelstelling ieder jaar. Ieder jaar stemmen we het groeipercentage af en maken we een break-down van specifieke activiteiten en doelen. Dit zorgt ervoor dat we goed kunnen sturen op jaarlijkse groei.

 • In januari 2015 zijn we voor Mastello gestart met SEO. Het optimaliseren van www.mastello.nl in de organische resultaten was de meest kosteneffectieve stap. Binnen korte tijd zagen we op termen als ‘solid surface’ orders binnenkomen. Dit was voor zowel Mastello als Brandfirm het bewijs dat er veel potentie in de samenwerking zat.

  Uitbreiden naar multi-channel
  Na enige tijd zagen we dat de marge op de producten ruimte overliet voor betaalde media. Om de groei een extra boost te geven hebben we om die reden paid Social en Search Engine Advertising ingezet. In die tijd lag de focus nog sterk op de solid surface producten. Tegelijkertijd zagen we dat de omzet in productgroepen als kranen en badkameraccessoires toenam. Dit was voor Mark van Mastello het teken dat hij meer onderzoek moest doen naar additionele productgroepen.

  De doorbraak door productuitbreiding (983% groei)
  Medio 2017 werd het assortiment sterk uitgebreid. Met name de productgroep “zwarte kranen” zagen we sterk opkomen. Naar aanleiding van marktonderzoek bleek dat de interesse in deze producten snel toenam. Door alle marketingmiddelen te richten op de zwarte kranen, wisten we binnen korte tijd een dominante positie in te nemen in deze niche producten. Dankzij deze goede move van Mastello en het inspelen van Brandfirm hierop was 2017 het beste jaar met een omzetgroei van 983%.

  Off- en online sales stimuleren
  Gedurende 2017 – 2019 heeft Mastello sterk geïnvesteerd in het neerzetten van een mooie showroom. Ook wordt er continu gebouwd om het online platform te verbeteren. Tegelijkertijd werken wij aan het genereren van meer verkeer en het versterken van het merk Mastello. We herkennen dat offline winkelbezoekers sterk converteren en een hogere orderwaarde kennen. Om die reden zijn we in toenemende mate op zoek naar een goede balans tussen off- en online sales.

Behaalde resultaten

Lees hieronder een greep uit de resultaten die we behaald hebben voor Mastello.

 • +983%

  Groei omzet via de website in een jaar

 • 5

  Jaar achter elkaar winstgevende bedrijfsgroei

 • #1

  In zwarte kranen

 • 9

  Verschillende online marketing diensten

Wil jij je bedrijf ook
laten groeien?

Neem dan contact met me op

Neem contact op

Neem contact op voor het aanvragen van meer informatie.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel direct

Onze specialisten helpen je graag

020-2170358
 • Emerce

  Top 10 beste digital marketing bureau’s

 • Erasmus & nlgroeit

  Top 250 Groeibedrijven van Nederland 2021 & 2022

 • Fonk100

  Beste full service bureaus middelgroot

 • FD Gazellen

  Al 6 jaar op rij FD Gazellen van 2016 t/m 2021

 • Dutch Search Awards

  6x genomineerd in
  2016, 2017 en 2019