Ga naar inhoud

Kabelmaatje

+100

Kabelmaatje is een webshop in kwalitatieve en voordelige opladers. In januari 2019 zijn we live gegaan met de online marketing campagnes. Binnen no time zagen we dat het een succes zou worden. Na vier weken rapporteren we al >100 bestellingen per dag.

 • Van 0 naar 100 bestellingen per dag in 4 weken
 • #1 in Google op iPhone opladers
 • Wie is de klant?

  Kabelmaatje zag een gat in de markt. Opladers voor Apple producten van goede kwaliteit voor een scherpe prijs. Door als echte ondernemers goed in te kopen, kunnen ze scherpe prijzen bieden. Tegelijkertijd focussen ze vol op klantbeleving en goede service. De kwaliteit, prijs en service zorgen voor tevreden klanten en een sterke groei.

“Voor ons is het belangrijk dat we hard groeien zonder te veel effort. Brandfirm neemt alle activiteiten uit handen op het gebied van e-comm. Wij zorgen voor een goed product voor de juiste prijs. Een goed huwelijk!”

Roy Erdmann

Kabelmaatje

Onze strategie

Lees hieronder welke strategie we hebben gekozen en hoe dit heeft bijgedragen aan de groei van Kabelmaatje.

 • Roy zag op een gegeven moment een kans in kabels. Hij had de mogelijkheid om goede kwaliteit kabeltjes in te kopen voor een scherpe prijs. Door andere activiteiten was er alleen niet de tijd om de hele marketingmachine in te richten. Voor Brandfirm de opdracht om zo autonoom mogelijk groei te realiseren.

 • ZSM de grootste competitor worden op het gebied van kabels in bepaalde segmenten.

 • In januari 2019 hebben we alle Ads accounts ingericht. De prioriteit lag met name op Google Shopping. Kabelmaatje komt namelijk goed uit de bus wanneer mensen in de vergelijkingsfase zitten. Ook hebben we voor alle type opladers text ads ingericht. Dit resulteerde in een specifieke en uitgebreide campagne. Door de opsplitsing konden we snel opschalen op rendabele onderdelen.

  Zo snel mogelijk opschalen
  Het account van Kabelmaatje genereerde spoedig veel data. Omdat we goed konden meten waar het rendement vandaan kwam, zijn we in de weken na de launch zo snel mogelijk gaan opschalen. Dit zorgde ervoor dat we na vier weken op meer dan 100 orders per dag zaten. Dankzij het volume konden we overschakelen naar geautomatiseerde mogelijkheden en in toenemende mate de algoritmes hun werk laten doen.

  TROUBLE… Google Policy
  Dankzij het volume en de snelle groei stonden we al snel bij Google op de radar. Dit zorgde voor enkele uitdagingen. De producten van Kabelmaatje werden namelijk aangemerkt als imitatie. Dit terwijl het originele producten direct uit de fabriek zijn. Met grote regelmaat werd het account afgekeurd en kwamen er geen klikken meer binnen. Na intensief contact met Google moesten we enkele tekstuele wijzigingen doorvoeren. Dit heeft alle policy issues opgelost.

  Uitbreiden naar multi-channel
  Vanaf het moment dat Google Ads constant presteerde, hebben we de kanalen uitgebreid met Bing, Facebook en Affiliate. Voor Affiliate is Kabelmaatje met name zelf verantwoordelijk. Middels Bing proberen we enkele additionele sales te realiseren (blijft een klein medium). Facebook zetten we zo conversiegericht mogelijk in.

  DMP en CRO
  Aangezien het volume blijft stijgen, biedt de data van Kabelmaatje additionele kansen qua optimalisatie. Om alle data te bundelen hebben we een DMP geïmplementeerd. Tevens worden er periodiek conversieverbeterende wijzigingen en tests doorgevoerd in de website. Het doel van de werkzaamheden is naast het blijven verhogen van volume, ook het rendement verder te verbeteren.

Behaalde resultaten

Lees hieronder een greep uit de resultaten die we behaald hebben voor Kabelmaatje.

 • +100

  Van 0 naar 100 bestellingen per dag in 4 weken tijd.

 • #1

  In iPhone opladers binnen een jaar.

 • >10%

  Van de bezoekers converteert.

 • 665%

  Groei in omzet vanuit België gedurende 2020.

Wil jij je bedrijf ook
laten groeien?

Neem dan contact met me op

Neem contact op

Neem contact op voor het aanvragen van meer informatie.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel direct

Onze specialisten helpen je graag

020-2170358
 • Emerce

  Top 10 beste digital marketing bureau’s

 • Erasmus & nlgroeit

  Top 250 Groeibedrijven van Nederland 2021 & 2022

 • Fonk100

  Beste full service bureaus middelgroot

 • FD Gazellen

  Al 6 jaar op rij FD Gazellen van 2016 t/m 2021

 • Dutch Search Awards

  6x genomineerd in
  2016, 2017 en 2019