Uitdaging van IPcam-Shop

In juni 2018 hebben wij IPcam-Shop benaderd met een review waarin we enkele SEO technische uitdagingen hebben blootgelegd. Vervolgens bleek in gesprek dat Lennard met name behoefte had aan een partner voor alle search werkzaamheden. Wij konden in deze behoefte voorzien en hadden meteen mooie handvaten waarmee we groei konden realiseren.

 • Over IPcam-Shop

  IPcam-Shop is al jaren de specialist in (draadloze) beveiligingscamera’s. Aangezien de producten zeer technisch zijn, is het lastig de producten te verkopen. Juist door zich te onderscheiden op service en klantcontact realiseert IPcam-Shop zeer tevreden klanten. Ook biedt de webshop een onderscheidend assortiment.

Hoe zijn we te werk gegaan?

Ontwikkelen van de reviews

Op het begin van onze samenwerking hebben we ons eerst beziggehouden met het ontwikkelen van de reviews. Deze documenten schetsen voorafgaand aan een samenwerking de potentie. We zagen met name kansen op het gebied van Technische SEO en Google Shopping.

20% hogere conversie

Tegelijkertijd met de start van het project, was IPcam-Shop bezig met het verbeteren van de levertijden en de voorwaarden. De voorwaarden waren voor 14:00 besteld, morgen in huis. Dit veranderde naar voor 22:00 besteld, morgen in huis. Dit gaf een conversie verhoging van 20% binnen een maand.

Campagnes aanscherpen

De volgende stap was het aanscherpen van de campagnes. Met name hebben we de Google Shopping campagnes stevig onder handen genomen. Helaas bleek dat we in augustus 2018 de campagnes te ver hadden aangescherpt waardoor het vertoningsaandeel achteruit was gelopen. In de maanden hier opvolgend hebben we het volume weer uitgebouwd. Inmiddels draait shopping 72% beter dan voor de samenwerking, met sterk hogere ROAS.

Technische SEO optimalisatie

Op het gebied van SEO hebben we eerste indexatieproblemen opgelost. In de index van Google herkende we meer dan 1 miljoen pagina’s. Dit terwijl de website er slechts enkele duizenden kent. De meeste irrelevante pagina’s kwamen door de filtermogelijkheid. Ook in de menustructuur en de paginaopbouw hebben we effectieve wijzigingen doorgevoerd.

Content creatie

Dankzij de technische optimalisaties kan Google de website beter lezen (crawlen). De volgende stap is relevante content toevoegen. Al enige maanden zijn we bezig met het toevoegen van sterke content. Dit zorgt bijvoorbeeld bij termen als ‘beveiligingscamera’, ‘IP camera‘, ‘binnencamera’ en ‘buitencamera’ voor goede resultaten. Wel herkennen we de continue uitdaging van interne concurrentie. We moeten dus heel goed monitoren of de toegevoegde waarde aan de juiste pagina’s wordt toegeschreven.

Ondernemerschap van IPcam-Shop

Zoals eerder aangegeven herkennen we bij IPcam-Shop echt een samenwerking. Lennard zit nooit stil en werkt hard aan het verbeteren van de service, de website en het assortiment. Dankzij deze samenwerken realiseren we een synergie die leidt tot top-resultaten. In juli – augustus 2019 zelfs 74% stijging t.o.v. 2018. Dit zijn de samenwerkingen waar wij van houden!

 • Wil jij ook groeien?

  Organisaties laten groeien met online marketing is onze missie. Dat is waar we het voor doen en daar zijn we aantoonbaar goed in. We zijn gepassioneerde specialisten die het elke dag een beetje beter doen. Met 30+ collega’s helpen wij bedrijven sneller te groeien met slimme online marketing strategieën.

  • Gratis analyse ter waarde van €320,-
  • 85% van de sites die wij analyseren loopt omzet mis
 • Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.