Ga naar inhoud

IPcam-Shop

+51%

Sinds juni 2018 begeleiden we IPcam-Shop met de search werkzaamheden voor de webshop. Zowel de SEO als de Google Ads worden door ons geoptimaliseerd. We hebben goede stappen gezet op het gebied van rendement en conversie. Het leuke aan deze case is dat de invloed van de klant ook sterk merkbaar is. Het is een duidelijk voorbeeld van een goede samenwerking.

 • 51% groei in omzet via de website
 • 20% conversie verhoging binnen een maand
 • Wie is de klant?

  IPcam-Shop is al jaren de specialist in (draadloze) beveiligingscamera’s. Aangezien de producten zeer technisch zijn, is het lastig de producten te verkopen. Juist door zich te onderscheiden op service en klantcontact realiseert IPcam-Shop zeer tevreden klanten. Ook biedt de webshop een onderscheidend assortiment.

“Sinds juli 2018 klant van Brandfirm met ons bedrijf IPcam-Shop en inmiddels een zeer tevreden klant ook. Bereikbaarheid via telefoon, mail, Whatsapp etc. is zeer goed, communicatie is down-to-earth en iedereen komt tot nu toe bij mij zeer gemotiveerd en deskundig over. Ze lopen ook niet weg voor lastige zaken of om zaken die niet goed gaan netjes af te handelen.”

Lennard Nijman

IPcam-Shop

Onze strategie

Lees hieronder welke strategie we hebben gekozen en hoe dit heeft bijgedragen aan de groei van IPcam-Shop.

 • In juni 2018 hebben wij IPcam-Shop benaderd met een review waarin we enkele SEO technische uitdagingen hebben blootgelegd. Vervolgens bleek in gesprek dat Lennard met name behoefte had aan een partner voor alle search werkzaamheden. Wij wilden in deze behoefte voorzien en hadden meteen mooie handvatten waarmee we groei konden realiseren.

 • IPcam-Shop was al enkele jaren goed aan het groeien. De organisatie stond echter voor een omslagpunt. Ze waren sterk aan het professionaliseren en een upgrade in marketingactiviteiten paste hier goed bij. Het doel van de samenwerking was zo snel mogelijk topposities in te nemen in Google en de Ads een stuk rendabeler maken.

 • In het begin van onze samenwerking hebben we ons eerst beziggehouden met het ontwikkelen van de reviews. Deze documenten schetsen de potentie voorafgaand aan een samenwerking. We zagen met name kansen op het gebied van Technische SEO en Google Shopping.

  20% hogere conversie
  Tegelijkertijd met de start van het project was IPcam-Shop bezig met het verbeteren van de levertijden en de voorwaarden. De voorwaarden waren ‘voor 14:00 besteld, morgen in huis’. Dit veranderde naar ‘voor 22:00 besteld, morgen in huis’. Dit gaf een conversie verhoging van 20% binnen een maand.

  Campagnes aanscherpen
  De volgende stap was het aanscherpen van de campagnes. Met name hebben we de Google Shopping campagnes stevig onder handen genomen. Helaas bleek dat we in augustus 2018 de campagnes te ver hadden aangescherpt waardoor het vertoningsaandeel achteruit was gelopen. In de maanden daaropvolgend hebben we het volume weer uitgebouwd. Inmiddels draait shopping 72% beter dan voor de samenwerking, met sterk hogere ROAS.

  Technische SEO optimalisatie
  Op het gebied van SEO hebben we eerst indexatieproblemen opgelost. In de index van Google herkenden we meer dan 1 miljoen pagina’s. Dit terwijl de website er slechts enkele duizenden kent. De meeste irrelevante pagina’s kwamen door de filtermogelijkheid. Ook in de menustructuur en de paginaopbouw hebben we effectieve wijzigingen doorgevoerd.

  Contentcreatie
  Dankzij de technische optimalisaties kan Google de website beter lezen (crawlen). De volgende stap is relevante content toevoegen. Al enige maanden zijn we bezig met het toevoegen van sterke content. Dit zorgt bijvoorbeeld bij termen als ‘beveiligingscamera’, ‘IP camera‘, ‘binnencamera’ en ‘buitencamera’ voor goede resultaten. Wel herkennen we de continue uitdaging van interne concurrentie. We moeten dus heel goed monitoren of de toegevoegde waarde aan de juiste pagina’s wordt toegeschreven.

  Ondernemerschap van IPcam-Shop
  Zoals eerder aangegeven, herkennen we bij IPcam-Shop echt een samenwerking. Lennard zit nooit stil en werkt hard aan het verbeteren van de service, de website en het assortiment. Dankzij deze samenwerking realiseren we een synergie die leidt tot top-resultaten. In juli/augustus 2019 zelfs 74% stijging t.o.v. 2018. Dit zijn de samenwerkingen waar wij van houden!

  Einde van de samenwerking
  Helaas is de samenwerking tot een einde gekomen. Ondanks de behaalde resultaten kwamen we begin 2020 niet uit het contract. Gelukkig zijn we vol positiviteit uit elkaar gegaan wat voor beide partijen ruimte bood om te groeien.

Behaalde resultaten

Lees hieronder een greep uit de resultaten die we behaald hebben voor IPcam-Shop.

 • +51%

  Groei in omzet via de website

 • +20%

  Conversieverhoging binnen een maand

 • +72%

  Meer omzet uit alleen Google shopping

 • #1

  Op buitencamera

Wil jij je bedrijf ook
laten groeien?

Neem dan contact met me op

Neem contact op

Neem contact op voor het aanvragen van meer informatie.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel direct

Onze specialisten helpen je graag

020-2170358
 • Emerce

  Top 10 beste digital marketing bureau’s

 • Erasmus & nlgroeit

  Top 250 Groeibedrijven van Nederland 2021

 • Fonk100

  Beste full service bureaus middelgroot

 • FD Gazellen

  Al 6 jaar op rij FD Gazellen van 2016 t/m 2021

 • Dutch Search Awards

  6x genomineerd in
  2016, 2017 en 2019