Ga naar inhoud

Condomerie

+51%

Sinds juni 2016 begeleiden we de Condomerie middels het beheren van de Google Ads. Sinds 2019 hebben we ook de SEO optimalisatie opgepakt. Door de jaren heen hebben we een heel goede relatie opgebouwd. Weinig mensen zijn zo gepassioneerd over het product dat ze verkopen als Theodoor. Het is geweldig om voor een organisatie met zo’n goed hart te werken.

 • 51% groei in ROAS
 • Van één kanaal naar multi-channel
 • Wie is de klant?

  De Condomerie is de eerste condoomspeciaalzaak van Nederland. Op 1 mei 1987 hebben ze de deuren geopend van de winkel in hartje Amsterdam. Aan de Warmoesstraat 141, op de Wallen in Amsterdam, hebben ze een mooie uitvalsbasis gevonden om de missie te voltooien: mensen beschermen tegen sexueel overdraagbare ziektes.

“Energiek, jong en toch al erg ervaren en een goed team. Aanrader. Ik hou van hun ROAS aanpak!”

Theodoor van Boven

Condomerie

Onze strategie

Lees hieronder welke strategie we hebben gekozen en hoe dit heeft bijgedragen aan de groei van de Condomerie.

 • In juni 2016 zijn we in gesprek geraakt over de groei van de Condomerie. De onderneming heeft drie belangrijke doelgroepen: landelijk online, inwoners van Amsterdam en toeristen in Amsterdam. In al deze groepen, maar met name online, moesten we laten groeien.

 • Gedurende enkele jaren was de markt sterk veranderd. Er waren enkele grote online spelers bijgekomen. De doelstelling was een goede inhaalslag te maken op de online verkopen.

 • Allereerst zijn we aan de slag gegaan met het rechttrekken van de Google Ads. Er stonden veel zoekwoorden in het account die niet rendabel waren. Ook werd er op sommige goedlopende producten in de fysieke winkel nog niet geadverteerd.

  Conversiepercentage
  Ten opzichte van andere concurrenten is de uitstraling van de webshop minder modern. Toch zagen we dat de webshop een goed conversiepercentage had. Middels enkele analyses en adviezen hebben we geprobeerd dit percentage verder op te krikken.

  Uitrollen Google Shopping
  Tegelijkertijd zijn we aan de slag gegaan met het uitrollen van Google Shopping. Het realiseren van de feed was in verband met de techniek een uitdaging. We hebben zo goed mogelijk Condomerie en de webbouwer ondersteund met het bouwen van een sterke feed. Inmiddels is Google Shopping een belangrijk kanaal voor online verkopen.

  Technische SEO optimalisatie
  We zijn het SEO traject gestart met de technische SEO optimalisatie. Op die manier hebben we de meeste problemen in de indexatie opgelost. Soms lopen we tegen de limieten van de techniek aan. We proberen dan een zo goed mogelijke work-around voor te stellen.

  Content creatie
  Dankzij de technische optimalisaties kan Google de website beter lezen (crawlen). De volgende stap is het toevoegen van relevante content. We spelen eerst in op specifieke zoekopdrachten met een hoog conversiepercentage. Het uiteindelijke doel is om ook goed vindbaar te zijn op brede zoekopdrachten.

Behaalde resultaten

Lees hieronder een greep uit de resultaten die we behaald hebben voor de Condomerie.

 • +51%

  Groei in ROAS

 • 4

  Kanalen toegevoegd aan de marketingmix

Wil jij je bedrijf ook
laten groeien?

Neem dan contact met me op

Neem contact op

Neem contact op voor het aanvragen van meer informatie.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel direct

Onze specialisten helpen je graag

020-2170358
 • Emerce

  Top 10 beste digital marketing bureau’s

 • Erasmus & nlgroeit

  Top 250 Groeibedrijven van Nederland 2021 & 2022

 • Fonk100

  Beste full service bureaus middelgroot

 • FD Gazellen

  Al 6 jaar op rij FD Gazellen van 2016 t/m 2021

 • Dutch Search Awards

  6x genomineerd in
  2016, 2017 en 2019