Ga naar inhoud

Christine Le Duc

+138%

Christine Le Duc is in 2018 losgekoppeld van Pabo. De organisatie herkende als snel de uitdaging dat ze organisch slecht vindbaar waren. Sinds juni 2018 werken wij om die reden hard aan het behalen van de SEO doelstellingen.

 • 138% meer omzet via Google
 • 129% meer organische bezoekers
 • Wie is de klant?

  Christine le Duc is een Nederlandse keten van vrouwvriendelijke erotische winkels, opgericht in 1968 en bestaat daarmee al bijna 50 jaar. Het assortiment van deze webshop is zeer ruim gevarieerd. Deze artikelen variëren van draagbare en/of spannende lingerie, home & living, fashion, love toys, beauty & wellness en andere pleasure producten.

“Brandfirm denkt goed mee, is proactief en haalt de targets. Het is een van de weinige partijen waar we al jaren goed mee samenwerken.”

Erwin Cok

Christine le Duc

Onze strategie

Lees hieronder welke strategie we hebben gekozen en hoe dit heeft bijgedragen aan de groei van Christine le Duc.

 • Op het moment dat Christine Le Duc bij Brandfirm aanklopte had Erwin net de organisatie overgenomen. Vol ambitie moesten alle online kanalen strak getrokken worden en de ambitieuze targets gehaald worden. Wij zijn sinds 2018 verantwoordelijk voor de groei in de organische omzet.

 • De eerste doelstelling was het verdubbelen van de organische omzet binnen een jaar na start. Nu stellen we ieder half jaar een nieuw doel en reflecteren we maandelijks de progressie.

 • De eerste stap in de SEO dienstverlening was het definiëren van de pijnpunten. Al snel zagen we dat SEO een ondergeschoven kindje was bij de vorige eigenaar. Het backlinkprofiel bestond dan ook voor 60% uit spam links. Daarnaast scoorde de techniek en de menustructuur onvoldoende. Dit zorgde voor veel interne concurrentie. De analyse zorgde voor voldoende acties die we in de daaropvolgende maanden konden uitvoeren.

  Backlink profiel opschonen
  Het oplossen van fouten in het backlinkprofiel is altijd spannend. Het kan namelijk voor een tijdelijke terugval van de posities zorgen. Bij Christine Le Duc zagen we echter meteen progressie. Vanaf maand één hebben we een stabiele groei ingezet.

  Techniek oplossen
  Samen met de development partij zijn we snel stappen gaan zetten in de SEO techniek. Inmiddels hebben we hier een heel goede samenwerking in. Nadat we de interne concurrentie hadden opgelost, is de omzet snel gaan groeien. De goede pagina’s stegen snel qua positie en er kwamen steeds meer bezoekers op de juiste pagina’s.

  Resultaat gedreven samenwerking
  Na enkele maanden zag Christine Le Duc de potentie en wilden ze sneller groeien. Om die reden hebben ze ons een ambitieuze target gegeven dat we moesten halen. Aangezien SEO vaak een langetermijninvestering is, was het behalen van de target een extra grote uitdaging. Vanaf dit moment kwam Christine Le Duc tevens iedere maand langs om de progressie te bespreken.

  Content uitbreiden
  Aangezien we goede stappen hadden gezet in de techniek en in de autoriteit was het tijd om in snel tempo content toe te voegen. Bij iedere pagina waar we content toevoegen en/of optimaliseren zien we goede resultaten. We zien dat termen als ‘sex toys’ en ‘sexy bh’ grote sprongen hebben gemaakt.

  Target behaald
  Dankzij de backlink optimalisatie, technische wijzigingen en het schrijven en optimaliseren van de content, hebben wij ons target behaald. Christine Le Duc is echter een ambitieuze organisatie dus de volgende target is alweer gezet.

Behaalde resultaten

Lees hieronder een greep uit de resultaten die we behaald hebben voor Christine le Duc.

 • +138%

  Meer organische omzet via de webshop

 • +129%

  Meer organische bezoekers

 • #2

  In Google op het zoekwoord “Lingerie”

 • #1

  In Google bij de zoekopdracht “Love toys”

Wil jij je bedrijf ook
laten groeien?

Neem dan contact met me op

Neem contact op

Neem contact op voor het aanvragen van meer informatie.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel direct

Onze specialisten helpen je graag

020-2170358
 • Emerce

  Top 10 beste digital marketing bureau’s

 • Erasmus & nlgroeit

  Top 250 Groeibedrijven van Nederland 2021 & 2022

 • Fonk100

  Beste full service bureaus middelgroot

 • FD Gazellen

  Al 6 jaar op rij FD Gazellen van 2016 t/m 2021

 • Dutch Search Awards

  6x genomineerd in
  2016, 2017 en 2019