• Christine Le Duc

  Christine Le Duc is in 2018 losgekoppeld van Pabo. De organisatie herkende als snel de uitdaging dat ze organisch slecht vindbaar waren. Sinds juni 2018 werken wij om die reden hard aan het behalen van de SEO doelstellingen.

  Klant

  Christine Le Duc

  Resultaat

  Verdubbeling van organic omzet

Over Christine Le Duc

Christine le Duc is een Nederlandse keten van vrouwvriendelijke erotische winkels opgericht in 1968 en bestaat daarmee al bijna 50 jaar. Het assortiment van deze webshop is zeer ruim gevarieerd. Deze artikelen variëren van draagbare en/of spannende lingerie, home & living, fashion, love toys, beauty & wellness en andere pleasure producten.

Hoe zijn we te werk gegaan?

Pijnpunten definiëren

De eerste stap in de SEO dienstverlening was de pijnpunten definiëren. Als snel zagen we dat SEO een ondergeschoven kindje was bij de vorige eigenaar. Het backlink-profiel bestond dan ook voor 60% uit spamlinks. Daarnaast scoorde de techniek en menustructuur onvoldoende. Dit zorgde voor veel interne concurrentie. De analyse zorgden voor voldoende acties die we in de komende maanden konden uitvoeren.

Backlink profiel opschonen

Het oplossen van fouten in het backlink profiel is altijd spannend. Het kan namelijk voor een tijdelijke terugval van de posities zorgen. Bij Christine Le Duc zagen we echter meteen progressie. Vanaf maand één hebben we een stabiele groei ingezet.

Techniek oplossen

Samen met de development partij zijn we snel stappen gaan zetten in de SEO techniek. Inmiddels hebben we hier een heel goede samenwerking in. Nadat we de interne concurrentie hadden opgelost, is de omzet snel gaan groeien. De goede pagina’s stegen snel qua positie en er kwamen steeds meer bezoekers op de juiste pagina’s.

Resultaat gedreven samenwerking

Na enkele maanden zag Christine Le Duc de potentie en wilde ze sneller groeien. Om die reden hebben ze ons een ambitieuze target gegeven dat we moesten halen. Aangezien SEO vaak een lange termijn investering is, was het behalen van de target een extra grote uitdaging. Vanaf dit moment kwam Christine Le Duc tevens iedere maand langs om de progressie te bespreken.

Content uitbreiden

Aangezien we goede stappen hadden gezet in de techniek en in de autoriteit was het tijd om in snel tempo content toe te voegen. Bij iedere pagina waar we content toevoegen en/of optimaliseren zien we goede resultaten. We zien dat termen als ‘sex toys’ en ‘sexy BH’ grote sprongen hebben gemaakt.

Target behaald

Dankzij de backlink optimalisatie, technische wijzigingen en het schrijven en optimaliseren van de content, hebben wij ons target behaald. Christine Le Duc is echter een ambitieuze organisatie dus de volgende target is alweer gezet.

 • Wil jij ook groeien?

  Organisaties laten groeien met online marketing is onze missie. Dat is waar we het voor doen en daar zijn we aantoonbaar goed in. We zijn gepassioneerde specialisten die het elke dag een beetje beter doen. Met 30+ collega’s helpen wij bedrijven sneller te groeien met slimme online marketing strategieën.

  • Gratis analyse ter waarde van €320,-
  • 85% van de sites die wij analyseren loopt omzet mis
 • Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.