• Blokker

  Dit project voor Blokker toont de kracht van goede content. We hebben in enkele maanden honderden categorieën herschreven. Dit zorgde voor een stijging van 117% in de organische omzet van de herschreven pagina's. Het totale organische verkeer is met 24% gestegen.

  Klant

  Blokker

  Resultaat

  24% meer organisch verkeer

De samenwerking

De pitch

Uiteraard heeft Blokker strenge eisen aan de marketingpartner waarmee ze samenwerken. Dankzij een sterke strategie en duidelijke targets hebben we de pitch gewonnen van twee andere agencies. Blokker waardeerde met name ons hoge kennisniveau, dat we konden combineren met zeer efficiënte uitvoering.

Technische SEO analyse

Allereerst zijn we aan de slag gegaan met de technische SEO analyse. We herkende veel kansen op het gebied van crawlbudget optimalisatie en internationale SEO. Ook vertoonde de webshop keyword cannibalization. De punten hebben we gepresenteerd richting het development-team, dat vervolgens een goede backlog had om mee aan de slag te gaan.

Content productiestraat

De volgende grote kans was content optimalisatie. Dankzij de content productiestraat hebben we dit zeer efficiënt uit kunnen voeren. Allereerst verzorgde de category manager een batch met URL’s waarin ze marge-technisch potentie zagen. Vervolgens hebben wij op basis van een keyword-analyse en de rankings de SEO potentie bepaald. Indien we zagen dat URL’s een goede SEO-potentie hadden, hebben we de pagina’s meegenomen in de content optimalisatie.

100'den categorieën

In enkele maanden hebben we honderden categorieën geoptimaliseerd. Dit waren kleinere categorieën als een minder bekend merk, maar ook heel belangrijke categorieën als koekenpannen en stofzuigers.

Stijging in Google

De nieuwe teksten werden snel door Google geïndexeerd. Dit zorgde voor mooie positie stijgingen. Enkele voorbeelden:

Stofzuiger: van positie 2 naar positie 1 — Koekenpan: van positie 3 naar positie 1 — Philips: van positie 100 naar positie 7. — Strijkijzer: van positie 30 naar positie 5. Senseo: van positie 5 naar positie 3.

In totaal hebben we 2307 positiestijgingen gerealiseerd. Binnen de top 10 105 positiestijgingen en binnen de top 20 170 positiestijgingen gerealiseerd.

 • “Vanaf de start in onze samenwerking zijn we zeer tevreden met Brandfirm als SEO leverancier. De werkwijze van de technische specialisten en content producenten bevalt erg goed. Enthousiast, betrouwbaar en deskundig. Aanrader.”

 • Wil jij ook groeien?

  Organisaties laten groeien met online marketing is onze missie. Dat is waar we het voor doen en daar zijn we aantoonbaar goed in. We zijn gepassioneerde specialisten die het elke dag een beetje beter doen. Met 30+ collega’s helpen wij bedrijven sneller te groeien met slimme online marketing strategieën.

  • Gratis analyse ter waarde van €320,-
  • 85% van de sites die wij analyseren loopt omzet mis
 • Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.