Brandfirm logo
NL EN
Jurriaan interview

"Een maand na mijn start bij Brandfirm verhuisde ik naar Portugal."

In gesprek met Jurriaan Bastinck

Lees verder

Jurriaan startte in augustus 2021 bij Brandfirm als Ads-specialist en verhuisde een maand later naar Portugal om vanuit daar te gaan werken. Inmiddels is hij online strateeg en verbindt hij alle facetten van online marketing.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit? 

Hoewel ik vanuit Portugal werk, is mijn werkritme niet anders dan in Nederland. Wel begin ik de dag iets relaxter, vaak met yoga of door te surfen. Dan lig ik rond 7 uur al in het water. Daarna start ik m’n dag op. Op maandag maak ik al een planning voor de rest van de week. De meeste meetings staan dan al wel in m’n agenda en hier omheen plan ik dan werkzaamheden in. Ik hou er wel van om vooruit te plannen en me daaraan te houden, al lukt dat niet altijd.

Ik werk meestal vanuit het principe ‘Eat the frog’. Wat betekent dat ik in de ochtend begin met dingen die ik uit de weg wil hebben. In de middag ga ik aan de slag met analyses en optimalisaties. De dag eindig ik eigenlijk altijd door de meetings van de dag ervoor voor te bereiden. Ook plan ik één dag in de week een moment aan het einde van de dag in voor studie en ontwikkeling, waar bij Brandfirm gelukkig ruimte voor is.

IMG 20221008 WA0023

Wat is je leukste herinnering bij Brandfirm?

Mijn leukste herinnering is de kwartaalmeeting van oktober 2021. Een aantal dagen voor de kwartaalmeeting vroeg Christiaan of ik er tóch niet bij wilde zijn en hebben we vliegtickets geregeld. Niemand was op de hoogte, dus als verrassing was ik daar ineens! Het was een van de eerste avonden dat we weer met z’n allen samen konden zijn na corona, dus het dak ging er die avond vanaf op kantoor en in de Chin Chin.

Wat heeft je het meest verrast bij Brandfirm?

Hoe hecht iedereen bij Brandfirm is, ondanks dat we een groot bureau zijn met 40 medewerkers. We groeien hard, maar toch krijgen we het voor elkaar om de cultuur van een klein bureau te behouden.

"Na één maand bij Brandfirm verhuisde ik naar Portugal. Toch voelt het door het digitaal werken dat ik altijd dichtbij ben."

Je bent kort na je komst bij Brandfirm naar Portugal verhuisd. Hoe ervaar je werken vanuit daar?

Gelukkig werken we in onze branche veel online, waardoor ik in niets word geremd. Bij meetings kan ik aanwezig zijn en alle werkzaamheden kan ik oppakken net als ik in Nederland zou doen. Ook kan ik werken aan m’n persoonlijke groei, omdat ik trainingen en conferenties online kan volgen.

Natuurlijk mis ik het wel om naar kantoor te gaan en met collega’s te zijn. Gelukkig heb ik m’n kantoor thuis wel goed ingericht. Ik heb een aparte kamer in m’n huis ingericht als kantoor, met een sta-werkplek. Het scheelt wel dat ik daar ‘s avonds de deur dicht kan trekken en werk even achter me kan laten, in plaats van dat ik altijd in de woonkamer zou moeten werken.

Tip van mij als je vanuit het buitenland gaat werken: zorg dus dat je in een aparte kamer kan werken.

Hoe zou je de relatie met klanten beschrijven?

Goed! De relatie is bij iedere klant natuurlijk weer anders. Met de één word je dikker dan met de ander, want niet iedereen zit er op te wachten. Als ik in Nederland ben, wil ik wel meer fysieke meetings inplannen, zodat je de klanten nog meer kan leren kennen.

Solliciteer direct

We helpen je graag verder.

Upload

Wil jij ook verder komen met je carrière?

Bart

"Kom verder: staat bij ons niet alleen voor de groei van klanten, maar ook voor jouw persoonlijke groei."