Ga naar inhoud

e-Carnavalskleding

+40%

e-Carnavalskleding is uitgegroeid tot een van de grootste online webshops in feest- en carnavalskleding. Wij ondersteunen e-Carnavalskleding sinds 2016 met SEO, Search Advertising, Social Advertising en strategisch advies.

 • 40% groei in omzet via de webshop
 • 47% groei in bezoekersaantallen
 • Wie is de klant?

  e-Carnavalskleding is een webshop gespecialiseerd in de verkoop van feest- en carnavalskleding en bijbehorende attributen en feestaccessoires. Ze bieden producten in alle thema’s die je maar kunt bedenken. De carnavalsperiode is voor hen, logischerwijs, veruit de belangrijkste periode van het jaar. De maanden januari en februari zorgen dan ook voor de meeste omzet.

"Een superbedrijf met veel kennis. Nu ruim 4 jaar klant en de resultaten zijn subliem. Dit bedrijf is een echte aanrader!"

Martijn Stelder

e-Carnavalskleding

Onze strategie

Lees hieronder welke strategie we hebben gekozen en hoe dit heeft bijgedragen aan de groei van e-Carnavalskleding.

 • E-carnavalskleding is bij Brandfirm klant geworden voor de SEO optimalisatie. Ze herkenden sterke groei en wilden beter zichtbaar zijn in de organische resultaten van Google. Gedurende de samenwerking is de vraag steeds breder geworden. Van SEO naar multi-channel. Van uitvoerend naar strategie.

 • Voor de carnavalsperiode is het doel simpel. Met een zo goed mogelijk rendement zo snel mogelijk het magazijn leegverkopen. Maar daarnaast willen ze in toenemende mate inspelen op additionele feesten en partijen.

 • In 2016 zijn we gestart met SEO optimalisatie. e-Carnavalskleding draait op LightSpeed (toen nog SEOShop). Met dit CMS hadden we reeds veel ervaring. We wisten dus welke optimalisatie we moesten doorvoeren. Het doel van de SEO werkzaamheden was om zo snel mogelijk posities te winnen voor het carnavalsseizoen. Dit lukte goed en in 2016 – 2017 heeft e-Carnavalskleding een mooi seizoen gedraaid.

  Technische optimalisatie
  In de aanloop naar de tweede seizoenspiek van 2017 – 2018 hebben we met name technische SEO optimalisaties doorgevoerd. We herkenden onder andere dat e-Carnavalskleding veel dubbele pagina’s en interne concurrentie had. We hebben gedurende het laagseizoen de website structuur verbeterd. Dit zorgde ervoor dat gedurende de seizoenspiek e-Carnavalskleding wederom beter in Google stond dan het voorgaande seizoen.

  Multi-channel
  Na twee sterke seizoenspieken mochten we ons multi-channel bewijzen. In aanloop naar carnaval 2019 hebben we de Google Ads en Facebook Ads opgezet en uitgebouwd. e-Carnavalskleding was met name blij met de toename van het rendement. Met minder kosten hebben we meer omzet gerealiseerd, wat heeft gezorgd voor 22% meer rendement op Google Ads.

  Additionele markten
  Gedurende 2018 hebben we tevens gefocust op het uitbreiden van de markten die e-Carnavalskleding bedient. Zo zijn feesten als Halloween en Saint Patrick’s Day in potentie interessant. Zeker aangezien we het aantal participanten bij deze feesten zien stijgen. Toch blijken additionele markten nog een stuk kleiner te zijn dan carnaval.

  Strategische sparringpartner
  e-Carnavalskleding heeft de transitie van Brandfirm helemaal meegemaakt; van SEO dienstverlener naar full-service agency. Nu zetten wij de volgende stap van full-service agency naar groeipartner. Een onderdeel hiervan is dat we voor klanten optreden als strategische sparringpartner. Samen met e-Carnavalskleding zijn we een interessant consultancy project aangegaan waaruit geweldige groeimogelijkheden zijn gekomen. To be continued!

Behaalde resultaten

Lees hieronder een greep uit de resultaten die we behaald hebben voor e-Carnavalskleding (seizoen 2019 vs. 2020):

 • +25%

  Meer omzet via de webshop.

 • +94%

  Meer omzet vanuit Google Ads.

 • +33%

  Meer bezoekers naar de website van e-Carnavalskleding.

 • >300

  Bestellingen per dag.

Wil jij je bedrijf ook
laten groeien?

Neem dan contact met me op

Neem contact op

Neem contact op voor het aanvragen van meer informatie.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel direct

Onze specialisten helpen je graag

020-2170358
 • Emerce

  Top 10 beste digital marketing bureau’s

 • Erasmus & nlgroeit

  Top 250 Groeibedrijven van Nederland 2021 & 2022

 • Fonk100

  Beste full service bureaus middelgroot

 • FD Gazellen

  Al 6 jaar op rij FD Gazellen van 2016 t/m 2021

 • Dutch Search Awards

  6x genomineerd in
  2016, 2017 en 2019