• Over e-Carnavalskleding

  e-Carnavalskleding is een webshop gespecialiseerd in de verkoop van een groot assortiment aan feest- en carnavalskleding en bijbehorende attributen en feestaccessoires. Ze bieden producten in alle thema’s die je maar kunt bedenken. De carnavalsperiode is voor hen, logischerwijs, veruit de belangrijkste periode van het jaar. De maanden januari en februari zorgen dan ook voor de meeste omzet.

Hoe zijn we te werk gegaan?

Start van de samenwerking

In 2016 zijn we gestart met SEO optimalisatie. Dit was in de periode dat Brandfirm nog met name een SEO organisatie was. e-Carnavalskleding draait op LightSpeed (toen nog SEO Shop). Met dit CMS hadden we reeds veel ervaring. We wisten dus goed welke werkzaamheden we moesten uitvoeren. Het doel van de SEO werkzaamheden was zo snel mogelijk posities winnen voor het carnavalsseizoen. Dit lukte goed en in 2016 – 2017 heeft e-Carnavalskleding een mooie seizoen gedraaid.

Technische optimalisatie

In de aanloop naar de tweede seizoenspiek van 2017 – 2018 hebben we met name technische SEO optimalisaties doorgevoerd. We herkenden onder andere dat e-Carnavalskleding veel dubbele pagina’s en interne concurrentie had. We hebben gedurende het laagseizoen de websitestructuur flink verbeterd. Dit zorgde ervoor dat gedurende de seizoenspiek e-Carnavalskleding wederom beter in Google stond dan het voorgaande seizoen.

Multi-channel

Na twee sterke seizoenspieken mochten we ons multi-channel bewijzen. In aanloop naar carnaval 2019 hebben we de Google Ads en Facebook Ads opgezet en uitgebouwd. e-Carnavalskleding was met name blij met de toename van het rendement. Met minder kosten hebben we meer omzet gerealiseerd wat heeft gezorgd voor 22% meer rendement op Google Ads.

Additionele markten

Gedurende 2018 hebben we tevens gefocust op het uitbreiden van de markten die e-Carnavalskleding bedient. Zo zijn feesten als Halloween en Saint Patrick’s Day in potentie interessant. Zeker aangezien we het aantal participanten bij deze feesten zien stijgen. Toch blijken additionele markten nog een stuk kleiner te zijn dat carnaval.

Strategische sparringspartner

e-Carnavalskleding heeft de transitie van Brandfirm goed meegemaakt; van SEO dienstverlener naar full-service agency. Nu zetten wij de volgende stap van full-service agency naar groeipartner. Een onderdeel hiervan is dat we voor klanten optreden als strategisch sparringspartner. Samen met e-Carnavalskleding zijn we een interessant consultancy project aangegaan waaruit geweldige groeimogelijkheden zijn gekomen. To be continued!

 • Wil jij ook groeien?

  Organisaties laten groeien met online marketing is onze missie. Dat is waar we het voor doen en daar zijn we aantoonbaar goed in. We zijn gepassioneerde specialisten die het elke dag een beetje beter doen. Met 30+ collega’s helpen wij bedrijven sneller te groeien met slimme online marketing strategieën.

  • Gratis analyse ter waarde van €320,-
  • 85% van de sites die wij analyseren loopt omzet mis
 • Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.