Ga naar inhoud

Magento 1 gaat stoppen: tijd om over te stappen op een WooCommerce webshop! 

In juni 2020 wordt de support voor de bekende webwinkelsoftware Magento 1 stopgezet. Als jouw webshop nog met Magento 1 werkt, is nú het moment om over te stappen naar een WooCommerce webshop. We geven je graag meer uitleg over het einde van Magento 1 en de vele voordelen van een overstap op WooCommerce. 

Einde support Magento 1

Magento 1 was jarenlang een veelgebruikte webshopsoftware. In 2018 gebruikte maar liefst twintig procent van de Twinkle100 webshops Magento en in heel Nederland spreken we over duizenden webshops. Magento 1 werd gebouwd met php 5.6, dat in juni 2020 geen support meer krijgt en dus als ‘end of life’ wordt gelabeld. 

End of life houdt in dat webshops met Magento 1 na deze datum geen ondersteuning meer krijgen. Na de stopzetting van deze ondersteuning kan jouw webshop dus kwetsbaarder worden voor veiligheidsbedreigingen. Er worden ook geen verdere functies of innovaties toegevoegd aan Magento 1. Quality patches worden ook niet meer verstrekt. Als je gebruik blijft maken van Magento 1, kan het ook zijn dat je op een bepaald moment moeite krijgt om developers te vinden die kunnen omgaan met Magento 1. Als een developer kennis heeft van bijvoorbeeld Magento 2, wil dit niet zeggen dat hij of zij ook alles kan aanpassen in Magento 1, omdat deze twee versies erg verschillen.

Magento 1 end of life

“En wat nu?”, vraag je je misschien wel af. Nu is het tijd om te investeren in de toekomst, om jouw webshop op een ander platform over te brengen. Zo voorkom je dat de webshop uiteindelijk niet meer kan worden beheerd én kun je meteen kiezen voor een webshop die sneller is en betere functionaliteiten heeft: WooCommerce.  

Magento-Woocommerce

De voordelen van overschakelen op een WooCommerce webshop

WooCommerce is geen op zichzelf staande software, maar een open-source e-commerce plug-in voor WordPress, die ideaal is om een mooie en handige webshop mee te bouwen. Dit geeft je bijvoorbeeld de kans om een blog te combineren met een webshop.

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van WooCommerce t.o.v. Magento 1:

  1. Gemakkelijk schaalbaar en uit te breiden: een WooCommerce webshop kan makkelijk groter worden gemaakt. WooCommerce is een open source systeem met constante doorontwikkeling en is gebacked door een grote community. Er is geen SaaS-principe, dus je bent niet afhankelijk van de abonnementen van het bedrijf dat de webshop software maakt. Bij Brandfirm zetten we jouw webshop op een snelle hosting website, hier geven we je uiteraard tijdens het proces meer uitleg over.  
  2. Niet zwaar en omslachtig: een ander groot voordeel is dat de plug-in heel simpel in gebruik is. Wil je enkele producten toevoegen of iets van informatie veranderen op een bestaande pagina? Dan kan dit, ook als je geen verregaande technische kennis hebt. Magento daarentegen, is een zwaar webshopsysteem om te hosten, waarvoor je maandelijks veel betaalt. 
  3. Gemakkelijk aan te passen naar de wensen: als je specifieke wensen hebt qua design of opbouw voor jouw webshop, dan is WooCommerce een platform waarmee dit mogelijk is. Met de vele functionaliteiten én de open source code, kan jouw webshop worden opgebouwd zoals je dit voor ogen had. 
  4. Gemakkelijker goede snelheidsscores behalen: snelheid is van enorm belang als je goed wilt scoren in de zoekresultaten van elke browser. Als jouw webshop te traag is, word je niet alleen afgestraft door de crawlers van bijvoorbeeld Google, maar ook door jouw klanten. Als pagina’s te traag laden, klikt de klant weg en koopt hij of zij bij de concurrent. Met WooCommerce houd je jouw klanten aan boord. 

Brandfirm website development en design

Een WooCommerce webshop laten bouwen bij Brandfirm

Wil jij een snelle, gepersonaliseerde en toffe webshop laten maken? Dan zit je goed bij Brandfirm. Onze gespecialiseerde designers staan klaar om een prachtige webshop te ontwerpen, die onze developers realiseren. Zo heeft jouw WooCommerce webshop de look en feel die je voor ogen had. 

Bij Brandfirm begrijpen we maar al te goed dat jij met jouw nieuwe webshop zo veel mogelijk sales wilt realiseren. Daarom hechten we niet alleen belang aan het ontwerp van de webshop, maar ook aan de vindbaarheid, de snelheid en het gebruiksgemak. Ons webdesign team zorgt er dus samen met onder meer onze strategen en SEO-specialisten voor dat jouw website optimaal converteert. Bovendien kunnen we jouw webshop ook hosten; wij maken gebruik van de snelste servers met NVME schijven (tot 10x sneller dan SSD).   

Investeer in de toekomst. Schakel nú over op een webshop van WooCommerce met Brandfirm en plan een gratis intakegesprek in, waarbij we jouw wensen en doelen bespreken.

Gerelateerde bericht

Onderstaande online marketing cases zijn een selectie van resultaten die we behalen.