Usability testing

Het creëren van een optimale en gebruiksvriendelijke website is niet makkelijk. Want hoe zorg je ervoor dat bezoekers zo snel mogelijk kunnen vinden wat zij zoeken en hoe begeleid je hen zo soepel mogelijk door de website? Bij Brandfirm werkt een team van specialisten die je hierbij kunnen helpen. Wij streven ernaar al onze klanten te helpen met het optimaliseren van hun website om een zo mooi mogelijk resultaat te bereiken.

 

Onze expert review

Voordat wij jouw website kunnen optimaliseren, is het belangrijk om een helder beeld te schetsen van de huidige situatie zodat er gezocht kan worden naar eventuele knelpunten. Daarnaast kijken we ook naar de punten die wel al zorgen voor mooie resultaten. Wanneer wij een expert review doen naar jouw website kijken we naar het volgende:

 1. Navigatie van jouw website
 2. Gebruiksvriendelijkheid en gemak
 3. Vertrouwen die de website uitstraalt
 4. Persoonlijkheid op de verschillende pagina’s
 5. Interactie met de bezoekers
 6. Vindbaarheid van de website

Gratis expert review

Waar laat jij kansen liggen?

Sinds een jaar werken wij samen met Brandfirm, die ons helpen bij het verbeteren van onze online positie. Een goede partner die klantgericht meedenkt en altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

Adriaan NMBRS

Samenwerken met Brandfirm betekent voor ons vooruitgang. De communicatie verloopt vlot en we zijn zeer tevreden over de aanwezige kennis en expertise op het gebied van SEO en online advertising.

Erik Diks Autoverhuur

Brandfirm helpt ons al enkele jaren met de online marketing. Het doel van de marketing is donaties werven. Aangezien we een not for profit organisatie zijn, moet er goed gelet worden op de kosten en opbrengsten. Tot nu toe weten we goed de nuance tussen opschalen en rendement te vinden. Een top samenwerking!

Sander De Reddingsbrigade

Brandfirm is een jong en innovatief bedrijf. Ze denken met ons mee en reageren snel. Zij hebben alle specialisten in huis die wij nodig hebben als het gaat om websites bouwen, SEO en SEA.

Wieteke Miele

Full service bureau dat verstand heeft van elk aspect van online marketing. Ze luisteren goed naar de klant, zijn flexibel in hun omgang en bedrijfsvoering en gaan goed om met feedback! Het mooiste is dat er intern een super fijne cultuur heerst wat zich uit in vrolijke, gemotiveerde medewerkers!

Danny The Phone Lab

Vanaf de start van onze samenwerking zijn we zeer tevreden met Brandfirm als SEO leverancier. De werkwijze van de technische specialisten en content producenten bevalt erg goed. Enthousiast, betrouwbaar en deskundig. Aanrader!

Joris Blokker

Het team van Brandfirm gaat erg pro-actief te werk en ze voelen als onderdeel van ons marketingteam, ondanks dat ze extern zijn. Ze gaan rationeel en result-driven te werk. Dit alles maakt het fijn samenwerken en het zorgt voor goede resultaten.

Joeri GooseVPN
Robin Landweer Teamleider webdesign
robin-blob

Wat is usability testing en wat is het belang?

Usability testing, de naam zegt het eigenlijk al. Met usability testing bekijk je de huidige gebruiksvriendelijkheid van je website door de ‘wandelweg’ van de bezoeker streng en gestructureerd te analyseren. Je kijkt bijvoorbeeld naar de manier van scrollen over de website of naar het klikpad dat een bezoeker aflegt. Dit kun je onder andere doen door het maken van een heatmap.

Een heatmap geeft weer hoe een bezoeker kijkt en beweegt terwijl hij de website bekijkt. Op deze manier ontstaat er een duidelijk beeld van welke afbeeldingen, teksten of buttons de meeste aandacht krijgen, of juiste aandacht zouden moeten krijgen. Een grafische weergave, ook wel ‘hittekaart’ genoemd. Welke punten op de website krijgen de meeste aandacht en waar gaan de meeste bezoekers naartoe?

Wanneer je als organisatie een website bouwt ontwerp je vaak naar je eigen wensen en behoefte, maar wat voor jou werkt, werkt misschien niet voor de doelgroep. Het is daarom erg belangrijk om inzicht te krijgen in de wensen en behoefte van de doelgroep. Wanneer dit duidelijk is kun je jouw website daarop aanpassen en creëer je een fijne website waarmee je de doelgroep gemakkelijk door de website leidt.

Usability testing door Brandfirm

Een optimale website kan in deze tijd echt niet missen. Wanneer je niet zo goed waar je moet beginnen, dan ben je bij Brandfirm aan het juiste adres. Ons team van 25 ervaren specialisten helpen je graag met het analyseren van jouw huidige website zodat wij een strategisch plan kunnen opstellen. In dit plan worden lange- en korte termijn doelstellingen en plannen gemaakt om een zo optimaal resultaat te realiseren. Wij nemen het werk graag voor jou uit handen!

Onze usability test werkwijze

Wanneer wij een akkoord hebben gekregen voor het usability testen van jouw website, beginnen we met een globale scan om te kijken welke pagina’s we gaan testen en welke techniek wij hiervoor gebruiken zodat we zo snel mogelijk van start kunnen gaan.

Wanneer wij alle informatie van de verschillende usability testen hebben verzameld leggen we de uitkomsten naast elkaar waardoor er een duidelijk beeld ontstaat van de huidige situatie van de website. Na het bestuderen van de uitkomsten wordt er een rapport opgesteld met de belangrijkste resultaten inclusief toelichting.

Tevens stellen wij adviezen op die worden uitgewerkt in prototypes waardoor de ‘geoptimaliseerde’ pagina inzichtelijk wordt. Op deze manier wordt ons advies visueel en wordt er een helder beeld geschetst van de uitkomsten. De designs worden opgeleverd via een link van Invision gedeeld. Dit is een online platform waarin eenvoudig feedback kan worden gegeven op de designs. Aanpassingen die door de designers van Brandfirm worden doorgevoerd, worden direct in Invision geupdate, waardoor snel de wijzigingen kunnen worden doorgevoerd.

Wie zijn wij?

Wij willen organisaties laten groeien met online marketing. Dat is waar we het voor doen en waar we aantoonbaar goed in zijn. Met een team van 25 gepassioneerde specialisten werken we als groeipartner iedere dag opnieuw aan slimme online marketing strategieën. En met onderstaande nominaties op zak, mogen wij onszelf tot de top van Nederlandse online marketing bureaus rekenen.

 1. Google Premier Partner met een beoordeling van een 9,7
 2. Twee Dutch Search Awards nominaties
 3. Opgenomen in de Emerce 100
 4. Drie jaar op rij de FD Gazellen Award

Neem contact op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.