Property aanmaken in Google Search Console

Stap 1: Inloggen

Ga naar Google Search Console en log in met je Google account.

Stap 2: Een property kiezen

Kies het type websiteproperty dat je wilt toevoegen: 'Property met URL-voorvoegsel' of een 'Domeinproperty' (ga verder bij Stap 3b).

Stap 3a: Property met URL-voorvoegsel aanmaken

Het aanmaken van een property met URL-voorvoegsel is vooral handig als gegevens van verschillende gedeeltes van de site afzonderlijk bijgehouden moeten worden. Bij grote websites kan het zeker nuttig zijn om bepaalde onderdelen van de website uit te splitsen.Als je meerdere protocollen (https en http) hebt, moeten deze elk een eigen property krijgen. Datzelfde geldt voor subdomeinen, zoals 'www.'.Geef de exacte URL op, zoals deze wordt weergegeven op jouw website. Het makkelijkst is om naar de website te navigeren en deze te knippen uit je browserbalk (ga verder bij Stap 4).

Stap 3b: Domeinproperty aanmaken

Geef het domein op, waarvan je gegevens in Google Search Console bij wil houden. Bij de domeinproperty is het mogelijk om afzonderlijke subdomeinen toe te voegen. Het is echter niet mogelijk om submappen of protocollen los toe te voegen. Het bekendste en meest gebruikte 'www.' subdomein wordt door Google genegeerd.De domeinproperty verzamelt gegevens voor het gehele opgegeven domein of subdomein, inclusief http en https.

Stap 4: De Google Search Console property verifiëren

Voor het verifiëren van de property kan je kiezen uit verschillende verificatiemethoden. Google geeft per methode instructies om je te helpen bij de verificatie.Als de verificatie is geslaagd ben je klaar om gegevens in jouw property te verzamelen. Deze worden na enkele dagen zichtbaar in je property zichtbaar.