• E-commerce SEO

  Zoekmachineoptimalisatie (SEO) en e-commerce gaan niet altijd hand in hand. E-commerce websites kennen een aantal specifieke wensen die voor corporate (diensten) websites niet, of minder, gelden. Wil je direct inzicht in de SEO kansen voor jouw webshop en profiteren van de laatste trends en ontwikkelingen? Vraag onze SEO review aan.

  Waarom de e-commerce SEO review?

  • Gratis SEO review t.w.v. € 320,-
  • Meer verkopen met een heldere e-commerce SEO strategie
  • Heldere SEO-strategie op basis van kansen
  • 85% van de sites die wij analyseren loopt omzet mis

  Waarom doen we dit gratis?

  Samen met de e-commerce SEO review doen wij een voorstel om de campagne in te richten. Veel bedrijven accepteren deze, maar de keuze is geheel aan jou. De review is en blijft vrijblijvend.

 • Gratis SEO review

  Krijg inzicht in de kansen van SEO voor jouw organisatie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sinds april 2016 werken we samen met Brandfirm voor het verbeteren van de posities in Google. Direct waren de effecten al zichtbaar in bezoekersaantallen en posities. De snelle communicatie en knowhow zorgt voor een zeer prettige samenwerking. Wij zijn zeer te spreken over de diensten van Brandfirm.

Martijn

e-carnavalskleding

Wij zijn sinds juli 2018 klant van Brandfirm. Ze verzorgen voor ons zowel SEO als Ads. De communicatie is down to earth en iedereen is zeer gemotiveerd en deskundig. Ze lopen ook niet weg voor lastige zaken of om fouten goed op te lossen. Sinds de samenwerking hebben wij extreem betere resultaten in SEO en Ads. Ik kan Brandfirm zonder meer bij iedereen aanraden!

Lennard

IP-Camshop

Brandfirm helpt ons al enkele jaren met de online marketing. Het doel van de marketing is donaties werven. Aangezien we een not for profit organisatie zijn, moet er goed gelet worden op de kosten en opbrengsten. Tot nu toe weten we goed de nuance tussen opschalen en rendement te vinden. Een top samenwerking!

Sander

De Reddingsbrigade

Het team van Brandfirm gaat erg pro-actief te werk en ze voelen als onderdeel van ons marketingteam, ondanks dat ze extern zijn. Ze gaan rationeel en result-driven te werk. Dit alles maakt het fijn samenwerken en het zorgt voor goede resultaten.

Joeri

GooseVPN

Sinds een jaar werken wij samen met Brandfirm, die ons helpen bij het verbeteren van onze online positie. Een goede partner die klantgericht meedenkt en altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

Adriaan

NMBRS

Samenwerken met Brandfirm betekent voor ons vooruitgang. De communicatie verloopt vlot en we zijn zeer tevreden over de aanwezige kennis en expertise op het gebied van SEO en online advertising.

Erik

Diks Autoverhuur
Diks_color Copy 3Created with Sketch.

Brandfirm is een jong en innovatief bedrijf. Ze denken met ons mee en reageren snel. Zij hebben alle specialisten in huis die wij nodig hebben als het gaat om websites bouwen, SEO en SEA.

Wieteke

Miele

Vanaf de start van onze samenwerking zijn we zeer tevreden met Brandfirm als SEO leverancier. De werkwijze van de technische specialisten en content producenten bevalt erg goed. Enthousiast, betrouwbaar en deskundig. Aanrader!

Joris

Blokker

Full service bureau dat verstand heeft van elk aspect van online marketing. Ze luisteren goed naar de klant, zijn flexibel in hun omgang en bedrijfsvoering en gaan goed om met feedback! Het mooiste is dat er intern een super fijne cultuur heerst wat zich uit in vrolijke gemotiveerde medewerkers!

Danny

The Phone Lab

"Meer online verkopen dankzij sterke SEO. Klanten als Blokker en GooseVPN gingen je voor."

Guus Clous

Teamleider SEO

Hoe hebben we dat gedaan?

Over e-commerce SEO

E-commerce SEO: waarom is het belangrijk?

E-commerce SEO is zoekmachine optimalisatie voor webshops. SEO (naar het Engels: Search Engine Optimization) omvat het optimaliseren van een website, zodat deze hoger kan ranken in de organische resultaten van de zoekmachine. E-commerce SEO richt zich specifiek op webshops, omdat bij deze websites vaak een wildgroei is aan landingspagina’s en productpagina’s.

Gemiddeld komt 80% van alle websitebezoekers binnen via zoekmachines. Google levert met een marktaandeel van 90% verreweg de meeste bezoekers op.

Vindbaar zijn in de zoekmachine is dus ontzettend belangrijk. Het is simpelweg vergelijkbaar zijn met vindbaar zijn in de winkelstraten. Als bezoekers jouw webshop niet kunnen vinden in de zoekmachine, hoe komen ze dan bij jouw webshop terecht? Door SEO in je e-commerce website in te zetten, kun je je positie in Google verhogen!

E-commerce SEO bij Brandfirm

Brandfirm is zeven jaar geleden in Amsterdam begonnen met alleen SEO dienstverlening. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een groeipartner waarbij je alle facetten van online marketing kunt uitbesteden. SEO zit echter altijd nog in onze kern. Door jarenlange SEO ervaring hebben onze SEO-specialisten de nodige kennis om de organische vindbaarheid van jouw bedrijf te verbeteren.

Alhoewel elke SEO campagne maatwerk is, geloven wij in onze SEO succesformule. Onze SEO campagnes presteren dan ook goed. In 2016 en 2017 hebben wij Dutch Search Awards nominaties mogen ontvangen in de categorieën: ‘Beste SEO campagne’ en ‘Beste consultant(s)’.

Onze e-commerce SEO werkwijze

Wij focussen op de vier pijlers van SEO: techniek, on-page, content en autoriteit. Nadat we deze pijlers geanalyseerd, zullen we een SEO strategie ontwikkelen waarmee deze onderdelen van jouw webshop kunnen verbeteren.

Techniek

Zonder goede websitetechniek, leveren andere SEO inspanningen vaak minder op. Technische SEO is dan ook een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Vooral bij grote websites met complexe structuren vinden wij regelmatig fouten in de techniek.

Binnen de technische SEO analyse brengen we alle punten in kaart die de prestaties van jouw website in de zoekresultaten belemmeren. Alle verbeterpunten worden voorzien van de bijbehorende technische optimalisatie.

On-page SEO

Elke pagina van jouw website maakt gebruik van on-page factoren, zoals de paginatitel en meta description. Deze factoren zorgen ervoor dat zowel bezoekers als Google direct weten waar de pagina over gaat.

In de on-page analyse onderzoeken we alle on-page factoren voor jouw diensten en producten. Hierbij kan je ook denken aan afbeeldingen en video’s. Vervolgens kunnen we deze met on-page SEO optimaliseren.

Content

Tijdens de SEO content analyse bekijken we of teksten de informatie bieden waar jouw bezoekers naar op zoek zijn. Ook kijken we of de teksten goed zijn geoptimaliseerd om hoog in Google te komen.

Als de content op jouw website niet goed is, kunnen wij SEO content schrijven. Daarbij verwerken we ook overtuigingstechnieken, zodat bezoekers overtuigd worden jouw product(en) en/of dienst(en) af te nemen.

Autoriteit

Met de backlink analyse brengen we alle inkomende links naar jouw website in kaart. Op basis van deze analyse kunnen we een zorgvuldig uitgestippelde linkbuilding strategie opstellen. Vervolgens kunnen we aan de slag met content marketing en linkbuilding om het aantal kwalitatieve links naar jouw website te verhogen.

SEO strategie

Na de uitgebreide SEO analyse hebben we alle verbeterpunten voor jouw website in kaart gebracht. Deze verdelen we op basis van prioriteit, zodat er een duidelijke roadmap ontstaat. Vervolgens wordt op basis van de informatie uit de SEO review en de kickoff een strategie opgesteld. Met deze SEO strategie gaan we aan de slag om jouw bedrijf hoger in Google te krijgen.

Maandelijkse optimalisatie

Na het opstellen van de SEO strategie gaan we aan de slag met de website optimalisatie. Daarnaast bieden wij altijd proactief advies om beter te optimaliseren, continu te verbeteren, nieuwe marktsegmenten aan te boren en gemiste kansen te benutten.

 • Wie zijn wij?

  Wij willen organisaties laten groeien met online marketing. Dat is waar we het voor doen en waar we aantoonbaar goed in zijn. Met een team van 30+ gepassioneerde specialisten werken we als groeipartner iedere dag opnieuw aan slimme online marketingstrategieën. En met onderstaande nominaties op zak, mogen wij onszelf tot de top van Nederlandse online marketingbureaus rekenen.

  • Google Premier Partner met een beoordeling van een 9,7
  • Twee Dutch Search Awards nominaties
  • Opgenomen in de Emerce 100
  • Drie jaar op rij de FD Gazellen Award
 • Gratis SEO review

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.