App download campagne – WolfPack

Voor WolfPack hebben we op internationaal niveau campagnes gedraaid op social media, search en display om app downloads te realiseren. De campagne resulteerde in een daling van 70% in CPI (cost per install).

Klant WolfPack App
Resultaat 70% daling in CPI (cost per install)

Over WolfPack

WolfPack is een Amerikaanse app voor motorrijders. Gebruikers kunnen via de app hun eigen ‘wolf pack’ aanmaken. Daarmee kunnen zij gezamenlijk ritten plannen, communiceren over events en zien wie zich waar bevindt. Op deze manier kunnen motorrijders die elkaar tijdens een rit uit het oog verliezen elkaar eenvoudig terugvinden.

Doel van de campagne

WolfPack is een snelgroeiende organisatie die werkt met investeringsrondes. Voor een nieuwe investeringsronde was er vanuit de organisatie behoefte om indrukwekkende download- en conversiecijfers te laten zien. WolfPack en Brandfirm sloegen de handen ineen om een campagne op te zetten, gericht op het downloaden van de WolfPack app.

Strategie van Brandfirm

WolfPack is met name actief in Amerika. Onderzoek wees uit dat er ook in de geografische gebieden Europa en Zuid-Amerika veel interesse voor de app is. Deze doelgroep was aanzienlijk goedkoper te benaderen. De campagne werd via social media, search en display gericht op 14 verschillende landen over vier continenten. Vervolgens werden de campagnes geoptimaliseerd op basis van de meest winstgevende regio’s.

Resultaat van de campagne

Door in te zetten op goedkopere afzetmarkten waar WolfPack nog niet zo actief was, kon de CPI (cost per install) worden teruggebracht met 70%.

Wil jij ook groeien?

Organisaties laten groeien met online marketing is onze missie. Dat is waar we het voor doen en daar zijn we aantoonbaar goed in. We zijn gepassioneerde specialisten die het elke dag een beetje beter doen. Met 30+ collega’s helpen wij bedrijven sneller te groeien met slimme online marketing strategieën.

  1. Gratis analyse ter waarde van €320,-
  2. 85% van de sites die wij analyseren loopt omzet mis

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.