Awareness campagne – Stichting Rutgers

Voor Stichting Rutgers hebben wij de social awareness campagne “Ben je oké?” uitgevoerd. Deze campagne heeft via meerdere social media kanalen 11 miljoen jongeren bereikt en geleid tot 155 duizend interacties. Benieuwd hoe wij dat gedaan hebben? Lees snel verder!

Klant Stichting Rutgers
Resultaat 11 miljoen mensen bereikt

Over Stichting Rutgers

Stichting Rutgers is het kenniscentrum voor seksualiteit. Hun strategie voor 2017-2020 is jongeren versterken, zodat zij gezond en gelukkig kunnen leven. Hiermee wil Rutgers bijdragen aan het verbeteren van de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van iedereen. Zij richten zich hierbij op jongeren onder de 30 jaar.

Doel van de campagne

De campagne “Ben je oké?” richtte zich op het bespreekbaar maken van ongewenst seksueel gedrag tijdens het uitgaan, om uitgaan zo voor iedereen leuk, los, vrij en veilig te houden.

Tegen een gelimiteerd budget moest de campagne zoveel mogelijk jongeren onder de 30 bereiken. Een subdoel was het creëren van interactie tussen de jongeren en Stichting Rutgers (via video en de website).

Strategie van Brandfirm

Om de doelgroep zo breed mogelijk te bereiken, is er gekozen voor een integrale social media aanpak. Om tegen lage kosten veel bereik te creëren, werd voornamelijk Instagram ingezet. Vervolgens werd Facebook ingezet om de doelgroep opnieuw te activeren om zo de benodigde interactie te realiseren.

Tegelijkertijd hebben we via Snapchat een campagne gedraaid waarbij gebruikers het filter “Ik ben oké!” konden delen. Zo konden jongeren laten zien dat zij veilig uitgaan belangrijk vinden en dat het oké is om ongewenst seksueel gedrag te bespreken.

Resultaat van de campagne

Het Snapchat-filter werd op het hoogtepunt 28.865 keer op een dag gedeeld. De gehele campagne leidde tot een bereik van 11 miljoen mensen die 155 duizend keer overgingen tot interactie. Daarmee werd het doel omtrent het bereik met 122% overtroffen. Het doel met betrekking tot interacties werd zelfs met 211% overtroffen.

Wil jij ook groeien?

Organisaties laten groeien met online marketing is onze missie. Dat is waar we het voor doen en daar zijn we aantoonbaar goed in. We zijn gepassioneerde specialisten die het elke dag een beetje beter doen. Met 30+ collega’s helpen wij bedrijven sneller te groeien met slimme online marketing strategieën.

  1. Gratis analyse ter waarde van €320,-
  2. 85% van de sites die wij analyseren loopt omzet mis

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.