Menu

Magazijnshopper

150% stijging conversiepercentage

Behaalde resultaten

Een nieuwe website bezorgde Magazijnshopper.nl een stijging in het conversiepercentage van 150%. Dit leidde in combinatie met SEO (66% meer organische sessies) en 45% meer bezoekers uit Google Shopping tot een mooie groei in omzet.

150%

Stijging conversiepercentage

66%

Meer organische sessies

45%

Meer bezoekers uit Google Shopping

Nelson Zonneveld

Magazijnshopper.nl

"Binnen Brandfirm ontwikkelen we ons ook dankzij participatie in eigen projecten. Ik ben verantwoordelijk voor de overgang naar Magento 2 en het SEO optimaliseren van Magazijnshopper. Het resultaat: 150% meer conversie en 66% meer organisch verkeer."

Wie is de klant?

In 2012 zette een groep vrienden Magazijnshopper.nl op. Het belangrijkste doel is om design meubels toegankelijker te maken voor de consument. Dit doen zij door direct samen te werken met grote Nederlandse merken. In het proces wordt geen gebruik gemaakt van tussenschakels, opslag en winkels.

Brandfirm kan ook blijven groeien door te participeren in projecten met potentie. Sinds 2018 hebben Brandfirm en Magazijnshopper.nl de handen ineens geslagen.

Vraag van de klant

Bij Magazijnshopper bleven de bezoekersaantallen en het aantal conversies dalen. Na het sluiten van de offline winkel, moest echt iets aan de verouderde website gedaan worden. Eerst werd Magazijnshopper in een nieuw jasje gestoken in de vorm van een nieuw design voor de webshop. Vervolgens is Brandfirm voor Magazijnshopper aan de slag gegaan met online marketing.

De oplossing vanuit Brandfirm

De verouderde website had een vreemde structuur. Om die reden werd besloten de nieuwe webshop helemaal vanaf 0 op te bouwen. Aan de hand van de wensen voor de nieuwe webshop is gekozen om deze te bouwen in Magento.

Na livegang van de nieuwe website, steeg de omzet direct door een stijging in het conversiepercentage. Na deze omzetstijging, is doorgepakt door ook SEO en Google Shopping in te zetten. Door met beide in te zetten op zoekwoorden met lagere concurrentie, zoals 'Velvet stoelen' en 'industriële salontafels', konden op korte termijn resultaten worden behaald.

  • Wil jij ook groeien?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Benieuwd naar andere cases?

Elke dag helpen wij bedrijven te groeien door middel van online marketing. Bekijk één van onze andere cases waar we trots op zijn.

Naar alle cases