Advertising campagne – Ibiza Mode

Sinds 2014 werken Ibiza Mode en Brandfirm samen. Door de Google Ads campagne te optimaliseren, werd een omzetstijging van 144% gerealiseerd. Ben je benieuwd hoe wij dat gedaan hebben? Lees snel verder!

Klant Ibiza Mode
Resultaat 52% hoger conversiepercentage

Over Ibiza Mode

Ibiza Mode is een sterk merk dat opereert in de niche van Ibiza style kleding. Ze hebben een goede webshop en twee winkels. Naast de verkoop van deze kleding, leven ze zelf de Ibiza lifestyle. Dit zie je terug in het ongelooflijk gave assortiment en de foto’s die ze grotendeels zelf maken. Ze zijn ook zeer actief op Facebook en hebben meer dan 230.000 volgers.

Doel van de campagne

De Google Adwords (nu Google Ads) campagnes van Ibiza Mode stonden nog redelijk in de kinderschoenen. Tamara gaf aan dat we een onbeperkt budget hadden, mits we een hoog rendement zouden behalen.

Strategie van Brandfirm

Het beheren van een mode-webshop kent enkele uitdagingen. Ibiza Mode heeft vaak wisselingen in het assortiment en seizoensgebonden verkopen, waardoor zij snel moeten kunnen schakelen tussen zomer- en wintercampagnes.

De campagne begon met het opzetten van een sterke accountstructuur. Hierbij hebben we campagnes ingericht om maximaal te profiteren van de sterke merken die Ibiza Mode biedt. Door de communicatie tussen Ibiza Mode en Brandfirm continu te verbeteren, kunnen we garanderen dat de implementatietijd van nieuwe merken zo kort mogelijk is.

Aangezien het een groot account betreft, hebben we verschillende campagnetypes opgesplitst in een eigen account. Op deze manier kunnen we KPI’s beter beheren op het niveau van campagnetype. Zo voorkomen we dat cijfers van merkgerelateerde zoekopdrachten vergeleken worden met new business.

Resultaat van de campagne

Het snel te schakelen tussen verschillende campagnetypes en ze doorlopend te optimaliseren, is er een omzetstijging van 144% behaald. Daarbij steeg de return on ad spend (ROAS) met 2% en het conversiepercentage met 52%.

Wil jij ook groeien?

Organisaties laten groeien met online marketing is onze missie. Dat is waar we het voor doen en daar zijn we aantoonbaar goed in. We zijn gepassioneerde specialisten die het elke dag een beetje beter doen. Met 30+ collega’s helpen wij bedrijven sneller te groeien met slimme online marketing strategieën.

  1. Gratis analyse ter waarde van €320,-
  2. 85% van de sites die wij analyseren loopt omzet mis

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.