• Over 123Sierbestrating

  123Sierbestrating is een van de grotere webshops van Nederland op het gebied van bestrating en overige tuininrichtingen. Het bedrijf is zo efficiënt mogelijk ingericht. Door de processen sterk te automatiseren kan de organisatie draaien met weinig personeel en hierdoor ontstaan er scherpe prijzen voor de klant. Ook biedt 123Sierbestrating de mogelijkheid om de producten te zien in hun showroom.

De samenwerking

SEO dienstverlening

123Sierbestrating is bij Brandfirm gestart met de SEO dienstverlening. We hebben drie jaar dezelfde webshop geoptimaliseerd op het gebied van techniek, autoriteit en on-page. Gemiddeld lieten we ongeveer 30% organische groei per jaar zien. Echter waren er enkele restricties in de webshop die ons tegenhielden om de volgende stap te zetten.

Multichannel advies

Vanaf 2018 hebben we onze rol uitgebreid met multichannel advies. Zowel 123Sierbestrating als wij herkende dat we tegen een groei barrière aanliepen. De webshop was gedateerd en het was niet mogelijk om enkele belangrijke optimalisaties door te voeren. Tevens presteerde sommige media als Google Ads onvoldoende. Ondanks de barrières was 2018 nog steeds een groei-jaar, maar we herkende allemaal dat er meer potentie in de organisatie schuilde.

Strategie voor 2019

Na het hoogseizoen van 2018 zijn we aan de slag gegaan met de strategie voor 2019. Enkele items stonden hoog op de actielijst. Zo wilde we het makkelijker maken voor de doelgroep om de juiste bestrating te vinden, moest er een nieuwe webshop worden ontwikkeld, wilde we de advertising kanalen opnieuw inrichten en moesten de USP’s van de organisatie een stuk beter gecommuniceerd worden.

Nieuwe webshop en keuzehulp

De eerste stap was het ontwikkelen van de nieuwe webshop inclusief keuzehulp. De nieuwe webshop moest een stuk beter faciliteren in het bedienen van de gebruiker. Op basis van Hotjar analyses op de oude webshop hebben we knelpunten gedefinieerd. Vervolgens hebben we deze knelpunten in de designfase opgelost. Een belangrijke oplossing was de keuzehulp. Middels slechts drie selecties wordt de gebruiker sterk op weg geholpen in het assortiment.

SEO migratie en Ads upgrade

Medio maart zijn we begonnen met de SEO migratie en de Ads upgrade. Het doel was uiteraard om bij de livegang niet in SEO kracht in te leveren. Tevens moesten alle Ads kanalen opnieuw ingericht worden om te voldoen aan de Brandfirm standaard. In mei waren alle kanalen ingericht, was de webshop uitvoerig getest, waren de metingen ingericht en was 123Sierbestrating klaar voor het seizoen 2019.

Sterkste omzettoename ooit

Dankzij het sterke actieplan en de acties in het laagseizoen hebben we de sterkste omzetgroei ooit gerealiseerd in 2019. Dat was natuurlijk een succes dat we met de klant hebben beklonken. Toch zien we nog onwijs veel mogelijkheden om de webshop en de media te verbeteren. Ieder laagseizoen stellen we een sterk plan op om het komende seizoen nog beter te presteren.

 • “Brandfirm helpt ons al sinds 2014 met de online marketing. Dankzij Brandfirm realiseren we ieder jaar weer een sterke groei!”

 • Wil jij ook groeien?

  Organisaties laten groeien met online marketing is onze missie. Dat is waar we het voor doen en daar zijn we aantoonbaar goed in. We zijn gepassioneerde specialisten die het elke dag een beetje beter doen. Met 30+ collega’s helpen wij bedrijven sneller te groeien met slimme online marketing strategieën.

  • Gratis analyse ter waarde van €320,-
  • 85% van de sites die wij analyseren loopt omzet mis
 • Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.