Ga naar inhoud

123Sierbestrating

+201%

123Sierbestrating is al sinds 2014 klant bij Brandfirm. In 2019 hebben we mooie stappen gezet met een nieuwe webshop, nieuwe Google Ads campagnes en het opschalen van SEO werkzaamheden.

 • 201% meer omzet sinds 2018
 • Realisatie van een nieuwe webshop
 • Wie is de klant?

  123Sierbestrating is een van de grotere webshops van Nederland op het gebied van bestrating en overige tuininrichtingen. Het bedrijf is zo efficiënt mogelijk ingericht. Door de processen sterk te automatiseren kan de organisatie draaien met weinig personeel en hierdoor ontstaan er scherpe prijzen voor de klant.

“Brandfirm helpt ons al sinds 2014 met de online marketing. Dankzij Brandfirm realiseren we ieder jaar weer een sterke groei!”

Sander Zwanenburg

123Sierbestrating

Onze strategie

Lees hieronder welke strategie we hebben gekozen en hoe dit heeft bijgedragen aan de groei van 123sierbestrating.

 • Sander heeft in zijn eentje 123sierbestrating opgebouwd. Zijn filosofie is de overhead zo klein mogelijk houden en experts inhuren voor de diensten waar ze goed in zijn. In 2014 deed Sander nog zelf de online marketing van 123sierbestrating en was hij op zoek naar een lange termijn partner voor het uitbesteden van alle aspecten van de online marketing.

 • Ieder jaar bespreken we nieuwe doelstellingen. Gemiddeld sturen we op een groei van tussen de 40 en de 60%. Inmiddels kent 123sierbestrating dusdanig volume dat de groeistappen op zijn minst fors te noemen zijn.

 • 123Sierbestrating is bij Brandfirm gestart met de SEO dienstverlening. We hebben drie jaar dezelfde webshop geoptimaliseerd op het gebied van techniek, autoriteit en on-page. Gemiddeld lieten we ongeveer 30% organische groei per jaar zien. Echter waren er enkele restricties in de webshop die ons tegenhielden om de volgende stap te zetten.

  Multichannel advies
  Vanaf 2018 hebben we onze rol uitgebreid met multichannel advies. Zowel 123Sierbestrating als wij herkende dat we tegen een groei barrière aanliepen. De webshop was gedateerd en het was niet mogelijk om enkele belangrijke optimalisaties door te voeren. Tevens presteerde sommige media als Google Ads onvoldoende. Ondanks de barrières was 2018 nog steeds een groei-jaar, maar we herkende allemaal dat er meer potentie in de organisatie schuilde.

  Strategie voor 2019
  Na het hoogseizoen van 2018 zijn we aan de slag gegaan met de strategie voor 2019. Enkele items stonden hoog op de actielijst. Zo wilde we het makkelijker maken voor de doelgroep om de juiste bestrating te vinden, moest er een nieuwe webshop worden ontwikkeld, wilde we de advertising kanalen opnieuw inrichten en moesten de USP’s van de organisatie een stuk beter gecommuniceerd worden.

  Nieuwe webshop en keuzehulp
  De eerste stap was het ontwikkelen van de nieuwe webshop inclusief keuzehulp. De nieuwe webshop moest een stuk beter faciliteren in het bedienen van de gebruiker. Op basis van Hotjar analyses op de oude webshop hebben we knelpunten gedefinieerd. Vervolgens hebben we deze knelpunten in de designfase opgelost. Een belangrijke oplossing was de keuzehulp. Middels slechts drie selecties wordt de gebruiker sterk op weg geholpen in het assortiment.

  SEO migratie en Ads upgrade
  Medio maart zijn we begonnen met de SEO migratie en de Ads upgrade. Het doel was uiteraard om bij de livegang niet in SEO kracht in te leveren. Tevens moesten alle Ads kanalen opnieuw ingericht worden om te voldoen aan de Brandfirm standaard. In mei waren alle kanalen ingericht, was de webshop uitvoerig getest, waren de metingen ingericht en was 123Sierbestrating klaar voor het seizoen 2019.

  Sterkste omzettoename ooit
  Dankzij het sterke actieplan en de acties in het laagseizoen hebben we de sterkste omzetgroei ooit gerealiseerd in 2019. Dat was natuurlijk een succes dat we met de klant hebben beklonken. Toch zien we nog onwijs veel mogelijkheden om de webshop en de media te verbeteren. Ieder laagseizoen stellen we een sterk plan op om het komende seizoen nog beter te presteren.

Behaalde resultaten

Lees hieronder een greep uit de resultaten die we behaald hebben voor Bouwma.

 • 201%

  Meer omzet via de webshop

 • 6 jaar

  Klant bij Brandfirm

 • 105%

  Stijging in het conversiepercentage.

 • 129%

  Stijging in organisch verkeer.

Wil jij je bedrijf ook
laten groeien?

Neem dan contact met me op

Neem contact op

Neem contact op voor het aanvragen van meer informatie.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel direct

Onze specialisten helpen je graag

020-2170358
 • Emerce

  Top 10 beste digital marketing bureau’s

 • Erasmus & nlgroeit

  Top 250 Groeibedrijven van Nederland 2021 & 2022

 • Fonk100

  Beste full service bureaus middelgroot

 • FD Gazellen

  Al 6 jaar op rij FD Gazellen van 2016 t/m 2021

 • Dutch Search Awards

  6x genomineerd in
  2016, 2017 en 2019