Thuiswerken? 16 tips van het Brandfirm team!

Af en toe thuiswerken is voor veel mensen (vooral in onze branche) heel normaal. Een dag lang volledige focus, weinig afleiding en werkzaamheden uitvoeren waar je normaal gesproken minder aan toekomt. Nu we worden ‘gedwongen’ om thuis te werken, moeten we natuurlijk even onze alledaagse draai vinden. Maar als Mark Rutte je vraagt om thuis te werken en het kan, dan doe je dat. Daarom hebben we een oproep in ons Slack channel gegooid om de beste thuiswerk tips met elkaar te delen. En die delen we dan weer met jou in dit artikel! Mochten er tips bij blijven komen, dan zullen we dit artikel de komende tijd continu aanvullen. 

1.  Kleed je normaal aan (net als op kantoor) 

Thuis kleed je je toch vaak wat comfortabeler aan, maar we raden je aan om vooral je joggingbroek in je kast te laten. Door je ‘normaal’ te kleden (lees: jeans en trui), kom je meer in een productieve stand. Zelfde geldt ook voor: douchen, tandenpoetsen, je haar doen, etc. Ziet er tijdens een videocall ook wat representatiever uit. 

tips-voor-thuiswerken-brandfirm-corona

2. Houd dezelfde ritmes aan als op kantoor 

Als je thuiswerkt ben je snel geneigd om de dag wat ‘ruimer’ te nemen, maar zo kom je nooit lekker in je workflow. Doe niet alsof je vakantie hebt door laat naar bed te gaan, want dan is de wekker de dag erna nóg vervelender als dat ‘ie normaal is. Houd de werktijden van kantoor aan, zodat je ook zo goed mogelijk bereikbaar bent voor collega’s en klanten. 

3. Maak een to-do list

Dit doe je misschien altijd al, maar juist als je thuiswerkt is het goed om to-do lijstjes te maken. Maak deze al aan het eind van de dag voor de dag erna. Zo weet je ‘s ochtends wat je te doen staat en is dit je houvast gedurende de dag. Daarmee kun je efficiënter werken en we weten natuurlijk allemaal hoe goed het voelt als je weer iets kan afstrepen! 

4. Dansend je huis door! 

Alles wordt leuker met een lekker muziekje, toch? Zet daarom tijdens het werken een lekkere afspeellijst op, daarmee is het ook een stuk minder stil in huis. De afspeellijsten van Kevin en Omar doen het bij ons op kantoor altijd erg goed, dus check die vooral. Vergeet ze ook niet te volgen als je fan bent! 

Kevin:

Omar:

5. Vergeet geen frisse neus te halen 

Frisse lucht is belangrijk, dus loop als het kan in de pauze nog even een rondje, zodat je direct je dagelijkse beweging hebt. Een rondje lopen kan ook even je hoofd legen, zodat je weer fris en fruitig aan de slag kan. Ook het openzetten van een raam kan zeker geen kwaad!

6. Organiseer daily huddles 

Bij Brandfirm begint ieder team iedere dag met een daily huddle. Tijdens deze huddle vertellen we aan elkaar wat we die dag op onze planning hebben staan. Daarmee ben je meer bewust van wat je moet doen. Ook nu we thuiswerken zetten we die huddles door. Via Google Hangouts starten we iedere dag om 9 uur met dit rondje. Zo heb je ook direct weer even je team gezien!  

7. Onderhoud überhaupt het contact met je collega’s 

Er zijn genoeg manieren om contact met je collega’s te onderhouden. En dat maakt je werkdag toch een stuk leuker. Bel of FaceTime in je pauze of na werktijd even met een collega om je dag te bespreken. 

8. Trakteer jezelf op een extra lekkere lunch

Even een beloning tussendoor. Bak een ei, maak een tosti of maak een ander lekker broodje voor jezelf klaar. Voeding is namelijk de brandstof waarop je werkt en denkt! 

9. Creëer een opgeruimde werkplek

Hoe meer troep om je heen, hoe meer afleiding. Ruim daarom de afwas direct op, net als lege borden en glazen. Vergeet ook niet dat lege zakje chips weg te gooien.

10. Wees blij dat je thuis nog mag en kan werken

Nuchtere tip van Tom tussendoor!

11. Sport tussendoor even

Beweging blijft belangrijk en is ook goed om even wat opgekropte energie kwijt te kunnen. De tip van Remco is om een verstelbare-dumbbellset te bestellen. Hiermee kun je eindeloos veel oefeningen doen. 

12. Zet voor jezelf een wekker dat je niet vergeet te eten

Dit is een tip van Bart, en hoewel het een goede tip is (want je moet blijven eten), heeft het content team een andere uitdaging: minder eten. Op kantoor hebben we namelijk een stuk minder guilty pleasures dan thuis. Ikzelf, Rachelle, heb bijvoorbeeld al ontdekt dat ieder kopje koffie een stuk lekkerder is met een stuk chocola en een paar koekjes erbij, dus dat gaat wat worden de komende weken. 

13. Stay hydrated

Drink voldoende water of thee. Om je lichaam gezond en vitaal te houden, wordt er vanuit alle kanten geadviseerd om verse gemberthee te drinken. Ook gembershotjes (met bijvoorbeeld appel, sinaasappel en kurkuma) doen het erg goed. Deze worden op kantoor wekelijks door Cas bereid, en nou Cas is zo lief geweest om zijn geheime recept met ons te delen. 

RECEPT VAN CAS

Voor 30 personen – ja, dit is wellicht wat veel als je alleen thuis zit, maar maak vooral alvast een voorraadje! 

 • 300 gram gember 
 • 6 groene appels 

Verder draait alles om liefde en passie, volgens Cas. Door de gember liefdevol in stukjes te snijden, smaakt de shot 10x beter.

14. Oefen op het maken van cappuccino-kunst

Drink je graag cappuccino’s? Dan is dit je kans om je te gaan verdiepen in het maken van cappuccino-kunst. Als je dan straks weer terug bent op kantoor kun je direct grote indruk maken op je collega’s. Of juist niet, omdat ze zich dan afvragen waar jij je nutteloze tijd de afgelopen tijd in hebt gestoken… 

15. Fiets en werk tegelijk

Haal het achterwiel van je fiets, zet je fiets bij je bureau en fiets en werk tegelijk. Dit is een tip van Nelson, dus als je hier nog vragen over hebt (die zijn er vast), kun je bij hem terecht. 

16. Organiseer een digitale vrijdagmiddagborrel

Aanstaande vrijdag organiseren wij met het team een interne #DIVRIJMIBO (digitale vrijdagmiddagborrel). Beeld het je even in: 40 webcams aan, allemaal luisterend naar dezelfde muziek (hoe we dat gaan doen, gaan we nog even bedenken), een gezellige disco-omgeving (discoballen of knipperende lichten), feestelijke disco-outfits én allemaal aan onze welverdiende borrel. Belooft één groot feest te worden. 

Misschien ook interessant voor je

 • Google Medic update

  Google Medic update – 1 augustus core algoritme update

  3 minuten

  Lees meer
  Meer info